REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje moterų ir vyrų, internetu perkančių erotines prekes, skaičius beveik nesiskiria, tačiau šias prekes moterys paprastai renkasi sau, o vyrai dažniau jas dovanoja moterims. Ir vieni, ir kiti į internetines parduotuves dažniausiai užsuka pirmadieniais, o pardavimai rodo, kad intymi prekė – vis populiaresnė Valentino dienos dovana.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant tarptautinei įsimylėjėlių dienai užsakymų bumui rengiasi ir intymių prekių parduotuvės www.fantazijos.lt vadovas Justas. „Erotinės prekės yra ne pirmos būtinybės, tad jų užsakymai labai susiję su šventėmis ir pinigų srautais: klientų padaugėja tomis dienomis, kai žmonėms mokamos algos, sumažėja žiemą, kai jie gauna dideles sąskaitas už šildymą. Tačiau prieš Naujuosius Metus, o ypač Valentino dieną – užsakymų skaičius išauga keleriopai“, – pasakojo Justas.

REKLAMA

Moterys internetu dažniausiai užsisako prekes sau, o vyrai – moterims. Silpnosios lyties atstovės paprastai renkasi vibratorius, falo imitatorius, vaginalinius rutuliukus. Šios prekės taip pat populiariausios ir tarp stipriosios lyties atstovų. Prieš Valentino dieną vyrai dažniausiai užsisako vibratorius, o moterys savo antroms pusėms ieško subtilesnių dovanų, kuriomis pora galėtų pasinaudoti kartu – masažo aliejus, afrodiziakus ar erotinę literatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Erotinės prekės yra populiari dovana mergvakarių ir bernvakarių „kaltininkams“. Šventės organizatoriai sekso žaisliukus renkasi kaip smagų siurprizą. Paprastai tai būna pripučiamos lėlės, vibratoriai ar įspūdingas maišas prezervatyvų. Tokiais atvejais pirkėjai nėra linkę daug mokėti, o sau ar artimam žmogui renkasi brangesnes prekes. Tuomet dažniau nei paprastai domisi jų funkcijomis, priežiūra.

Kiek daugiau nei pusė www.fantazijos.lt klientų (60 proc.) – didžiųjų miestų gyventojai. Šie pirkėjai paprastai renkasi brangesnius žaisliukus, o kaimo vietovių gyventojo internetinėje parduotuvėje paliekama vidutinė suma yra ketvirtadaliu mažesnė. „Skiriasi ir priežastys, kodėl gyventojai erotines prekes renkasi internetinėje parduotuvėje: didžiųjų miestų gyventojai taip elgiasi norėdami išsaugoti konfidencialumą, o mažesniuose miestuose gyvenantiems žmonėms tai vienintelė galimybė jas įsigyti, nes jų gyvenamojoje vietoje tokių parduotuvių nėra“, – pasakojo www.fantazijos.lt vadovas Justas.

Prekyba erotinėmis prekėmis internetu kasmet vis labiau auga, tačiau, kaip sakė Justas, jos situaciją dar galima pavadinti „akmens amžiaus“ - Vakarų Europoje internetu erotines dovanas sau ir artimiesiems perka keliskart daugiau žmonių nei Lietuvoje. „Anot statistikos, Vakarų Europos šalyse 30 proc. porų turi vibratorius ir nors Lietuvoje tokios statistikos nėra, tačiau vargu, ar šis skaičius siektų ir 10 proc“, – apgailestavo www.fantazijos.lt vadovas Justas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų