• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Disko plokštelės atgis gyvuose instrumentuose

Vis dažniau keliones atgal į praeitį siūlantis Klaipėdos klubas „Dr.Who“ šį penktadienį (kovo 13 d.) kvies sugrįžti į spindinčią disko erą.

REKLAMA
REKLAMA

Čia įvyksiančio renginių ciklo „Dr.Who Gyvai“ koncerto metu profesionalių muzikantų kolektyvas „Disco Roots Live“ atliks geriausius 1976 - 1983 metų hitus bei bandys atgaivinti tikrąją šokių aikštelės reikšmę.

REKLAMA

Karą fonogramoms paskelbę koncerto organizatoriai šį kartą kviečia pasiklausyti, kaip skamba gyvai muzika, kurią daugeliui greičiausiai apskritai teko girdėti tik iš plokštelių, radijo stočių eteryje ar per televizorių.

„Išskirtinio disko amžiaus skonį atkurti labai sudėtinga: tada vyravo visai kitoks požiūris į naktinį gyvenimą, laisvę bei muziką, - teigė klubo atstovai, - Tačiau renginyje dalyvaus profesionalūs atlikėjai, kurie muzikos perteikimo prasme tikrai nenuvils. Tikimės, jog lankytojai taip pat prisidės prie atitinkamos atmosferos kūrimo pasipuošę platforminiais batais ar kliošinėmis kelnėmis.“

REKLAMA
REKLAMA

„Disco Roots Live“ projekte dalyvaujantys muzikantai - gerai žinomi instrumentų ir balsų virtuozai iš tokių grupių kaip „Sounds in G“, „Bekešo Vilkai“, „Messiah Goes Mad Orchestra“ „Sheezzanova“ bei Lietuvos muzikos akademijos studentai. Jie pasirodymuose atlieka pagrindines bei pritariančias vokalų partijas, groja būgnais, bosinėmis ir elektrinėmis gitaromis, pučiamaisiais instrumentais bei klavišiniais.

Anot atlikėjų, jie susibūrė tam, kad perteikti disko eros emocijas, kurių kiekvienas turi su kaupu. Dauguma jų nuolat lankosi ir susitinka įvairiuose disko vakarėliuose, o ši muzika leidžia atsiskleisti jų instrumentams ir asmenybėms kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Chic“, „Earth, Wind & Fire“, „Bee Gees“, „Donna Summer“, „Dianna Ross“, „Trammps“, „Boney M“, „Kool & The Gang“, „Sister Sledge“ – grupės ir atlikėjai padėję pamatus disko muzikai ir valdę šios eros šokių aikštes.

Projektas „Disco Roots Live“ gimė iš idėjos atiduoti pagarbą šioms grupėms ir vienam vakarui persikelti į aštuntąjį dešimtmetį. Turbūt visiems yra tekę būti vakarėliuose, kurių metu, pasigirdus „Boney M – Sunny“, „Chic – Le Freak“ ar „Earth, Wind & Fire - September“ šokių aikštelė tampa pilna ir tokių hitų norisi vis daugiau, tačiau studijiniai garsai jau atsibodę, todėl „Disco Roots Live“ visa tai pristatys gyvai.

„Disco Roots Live“ muzikinė programa sudaryta remiantis „Billboard“ archyvais, perkamiausių aštuntojo dešimtmečio singlų sąrašais bei vaidybinių filmų garso takelių reitingų sąrašais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų