• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portalas tv3.lt pristato originalias kalėdinių užkandžių idėjas. Savo kuriamų šventiškų skanumynų receptais kviečiame dalintis komentarų skiltyje.

Naujienų portalas tv3.lt pristato originalias kalėdinių užkandžių idėjas. Savo kuriamų šventiškų skanumynų receptais kviečiame dalintis komentarų skiltyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čederio sūrio ir brokolių užtepėlė

Reikės:

Brokolių (pagal skonį)

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Juodųjų pipirų

Druskos

½ pakelio sviesto

2 česnakų

2 šaukštų miltų

2 puodelių čederio sūrio tarkių

2 šaukštų Dižono garstyčių

Bulvių skiltelių, skrebučių ar bulvių traškučių

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paimkite kepimo popierių ir ant jų išberkite brokolius. Juos apšlakstykite aliejumi, užberkite pusę šaukšto druskos, juodųjų pipirų. Apkepkite brokolius, kol šie švelniai parus (tam sugaišite 15-20 minučių). Iš orkaitės ištraukę brokolius, išberkite juos ant pjaustymo lentos, kad jie atvėstų.

REKLAMA

Kol brokoliai vės, ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepkite juos svieste vis pamaišant, kol jie suminkštės (apie 6-8 minutes). Į keptuvę įdėkite ir česnakus. Juos Jums kepti reikės apie 2 minutes. Tuomet suberkite miltus ir kaitinkite juos tol, kol gautas mišinys įgaus kreminę konsistenciją (10-15 minučių). Į tokį kremą suberkite čederio sūrį bei jau atvėsusius brokolius, pagardinkite garstyčiomis, druska ir pipirais. 

Šiltą užtepėlę patiekite su bulvių skiltelėmis, skrebučiais ar bulvių traškučiais.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų