REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažą mergaitę atveda į palatą ir pasako: „Čia turėsi kurį laiką pagyventi“. Apsidairiusi ji pamato ištrupėjusias sienas, išgulėtą lovytę, ant sienos kito ligoniuko piešinį... ir langą į koridorių...

REKLAMA
REKLAMA

Dabar tik jis jungs ją su likusiu pasauliu... O dar visi aplinkui kalba apie baisią ligą, kurios pavadinimo ji neištaria... Tuberkuliozė... 

REKLAMA

Šią istoriją kovo 24-ąją – Pasaulinės Tuberkuliozės dieną – perrašyti bandys labdaros aukciono Vilniaus Rotušėje rengėjai – paramos ir labdaros fondas (LPF) „Saulės smiltys“ – ir jo dalyviai.

Aukcione dalyvauti jau pakviesti ne tik Seimo nariai, verslininkai, bet ir Lietuvos pramogų pasaulio atstovai: dainininkė Gintarė Karaliūnaitė, stilistas Mantas Petruškevičius, dainininkai Deivydas ir Natalija Zvonkai, „Lietuvos metų moterimi 2009“ tapusi Marija Aušrinė Pavilionienė ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

„LPF „Saulės smiltys“ beveik sėkmingai baigė Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriaus renovacijos projektą. Kodėl beveik? Pritrūkome pinigėlių koridoriui perdažyti bei pradėjome vis dažniau išgirsti pagalbos prašymą iš kitų ligoninių dėl medicinės įrangos atnaujinimo“, – teigia „Saulės smilčių“ direktorė Roberta Burinskaitė.

LPF „Saulės smiltys“ primena, kad šiuo metu suremontuotos šešios Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriaus palatos. Vieną palatą už savo ir rastų rėmėjų darbus suremontavo Gintarė Karaliūnaitė, spalvingą palatą padovanojo Kazickų šeimos fondas. Ypatingą, specialiai neįgaliesiems ligoniukams pritaikytą palatą ligoninei padovanojo UAB „New energy group“ atstovai, pinigus palatos remontui paaukojo ir Lietuvos agropramonininkų asociacija. Dviem palatoms lėšos surinktos gerų žmonių dėka ir geranoriškai remonto priemones parėmusių specialių įmonių iniciatyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 24-ąją Vilniaus Rotušėje rengiamame aukcione bus parduodami įvairių menininkų, kūrėjų – tokių kaip Julijos Žilėnienės, Indros Dovydėnaitės, Eimučio Morkūno, Palemono Gintaro Janonio bei kitų – sukurti daiktai. Renginį ves Dainius Martinaitis.

Už juos surinktos lėšos bus skiriamos medicininei įrangai įsigyti bei baigti palatų renovacijos projektą.

 

Apie tuberkuliozę

Tuberkuliozė – labiausiai paplitusi infekcinė liga, pažeidžianti įvairius organus. Tuberkuliozės (arba džiovos) sukėlėją prieš daugiau kaip šimtmetį atrado vokiečių gydytojas Robertas Kochas. Už tai jam suteikta Nobelio premija. Nepaisant to, iki šiol šios ligos nugalėti nepavyksta. Daugelis žmonių nė nenutuokia, kad tuberkuliozė yra pavojinga ne tik sergantiems, bet ir aplinkiniams, ypatingai, kai sergama atvirąja ligos forma. Kasmet pasaulyje nuo jos miršta du milijonai žmonių, užregistruojama devyni milijonai naujų ligos atvejų.

 

Apie fondą

REKLAMA

Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ įsteigtas 2007 m. balandžio mėn. 19 d. Vienas iš pagrindinių fondo tikslų – labdaros ir (arba) paramos bei kitokios pagalbos teikimas LR labdaros ir paramos įstatymo ir LR labdaros ir paramos fondų įstatymo nustatyta tvarka tuberkulioze sergantiems vaikams ir suaugusiems. Taip pat labdaros ir (arba) paramos bei kitokios pagalbos teikimas Pulmonologijos skyriams.

Daugiau informacijos apie fondo veiklą rasite tinklalapyje www.saulessmiltys.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų