Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 2 kg bulvių, 350– 400 gr kiaulienos faršo, svogūnų, pipirų ir druskos, 1– 2 v.š. krakmolo.

Cepelinų receptas

Bulves ir svogūną sutarkavau. Į kiaurasamtį, o dar geriau per sietelį, bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu. Susidariusio krakmolo su trupučiu skysčio neišpilkite! Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinau svogūnus ir juos sudėjau į faršą, pagardinau pipirais ir druska.

Iš bulvių tarkių formavau cepelinus ir į vidų dėjau įdaro. Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu supyliau iš bulvių tarkių susidariusį krakmolą (aš dar papildomai įdėjau stiklinėje vandens tirpinto krakmolo 1 v.š), nes bulvės buvo nekrakmolingos ir po vieną atsargiai sudėjau cepelinus. Cepelinams iškilus į paviršių viriau apie 25–30 min.

Nedėkite į puodą daug cepelinų, nes pagal šį receptą jie turi virti laisvai, tuomet nepasileis nei vienas cepelinas!

Niekada nebūna kieti ir pilki cepelinai, jei į tarkius (jau išsunktus, bet,žinoma, be jokių virtų bulvių) įdėsite šaukštą ar porą ( priklauso nuo tarkių kiekio) normalios grietinės. Balti, minkštutėliai. Nuo paauglystės taip darau : išmokė jaunėlio brolio pradinės mokyklos mokytojo žmona Bronelė. Per 50 metų nė sykio nenuvylė šis būdas.
O kuo šitas receptas skiriasi nuo kitu? Gal as kažką praleidau?
Gardžiausi cepelinai- su lydytų taukų spirgais
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų