REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusryčiai – svarbiausias mūsų dienos maistas, kurį dažnas praleidžia dėl skubėjimo ar tingėjimo, o kartais – tiesiog įkvėpimo stokos. Tokiais atvejais pavalgyti pusryčius galima restorane ar kavinėje, tačiau juos išsirinkti gali būti tikras iššūkis.

Pusryčiai – svarbiausias mūsų dienos maistas, kurį dažnas praleidžia dėl skubėjimo ar tingėjimo, o kartais – tiesiog įkvėpimo stokos. Tokiais atvejais pavalgyti pusryčius galima restorane ar kavinėje, tačiau juos išsirinkti gali būti tikras iššūkis.

REKLAMA

Apie pusryčius rašanti maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė Naidzinavičė rekomenduoja penkias Vilniaus vietas, kuriose paragauti pusryčių privalo kiekvienas.

Beigelių krautuvėlė

„Vis dar manau, kad ši vietelė yra neatrastas Vilniaus perlas“, – sako Gabrielė.  Čia galima paragauti autentiškos šakšukos, reto minkštumo beigelių ir puikių desertinių kepinių, kuriuos kepa ir gamina Lietuvos žydų bendruomenė. Maisto tinklaraštininkė teigia šioje krautuvėlėje pamilusi lipnias namines bandeles su cinamonu.

Backstage Cafe

Backstage cafe Gabrielė rekomenduoja ne tik dėl jų gaminamų vienų skaniausių desertų Vilniuje, bet ir dėl merginos dievinamų pusryčių. Anot jos, asmeninis favoritas – kiaušinių ir avokadų salotų skrebutis.

REKLAMA
REKLAMA

Pitarija Fire Place

„Pitarija yra ta jauki vieta kaimynystėje, į kurią visada norisi sugrįžti. Čia savaitgalio pusryčiams renkuosi jų krosnyje keptą šakšuką, bet lygiai taip pat dievinų pitą sabich – su virtais kiaušiniais, humusu ir keptais baklažanais“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė.  Ji rekomenduoja čia paragauti vietnamietiškos kavos, o kito ryto pusryčiams išsinešimui pričiupti pitų be įdaro. 

REKLAMA

Lola

Ši vieta Gabrielės širdį pavergė dėl iki smulkiausių detalių apgalvoto meniu. Netikėtu atradimu ji vadina humuso kiaušinius. „Nemačiau, kad Vilniuje dar kas ką panašaus serviruotų, tai rekomenduoju išbandyti. Labai subalansuotas ir labai sotus pusryčių patiekalas“, – sako pusryčių ekspertė.

DEMOLOFTAS

Nors Demolofte tinklaraštininkė lankėsi tik vieną kartą, žada čia surįžti išragauti likusio meniu. Kaip pasakoja ji, pirmasis įspūdis šiame restorane – sezoniška, maistinga ir labai apgalvota. „Pridėjus puikią rūšinę kavą ir neįtikėtino jaukumo erdvę, norisi ten likti gerokai ilgiau nei pusryčiams“, – sako Gabrielė.

Autorius: Miglė Tamošiūnaitė, praktikantė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų