REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 4 vienetai kiaušinių (putpėliu, virti)
  • 200 gramų vištiena (virta)
  • 1 galva svogūnų
  • 200 gramų sūris (fermentinis)
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 stiklinė slyvų (džiovintos, be kauliuko)
  • 0.5 stiklinės graikinių riešutų
  • 300 gramų morkų
  • 500 mililitrų majonezo
  • 15 vienetų gvazdikėlių (arba pipirų grūdeliai)
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 4 vienetai kiaušinių (putpėliu, virti)
  • 200 gramų vištiena (virta)
  • 1 galva svogūnų
  • 200 gramų sūris (fermentinis)
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 stiklinė slyvų (džiovintos, be kauliuko)
  • 0.5 stiklinės graikinių riešutų
  • 300 gramų morkų
  • 500 mililitrų majonezo
  • 15 vienetų gvazdikėlių (arba pipirų grūdeliai)
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min,vandenį nupilti,slyvas nusausinti,supjaustyti juostelėmis.
  2. Virtą vištieną susmulkinti, apkepinti su smulkintu svogūnu,pagardinti druska ir pipirais.
  3. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įspausti skiltelę česnako, sumaišyti su 1-2 valg.šaukštais majonezo.
  4. Morkas sutarkuoti burokine tarka, pakepinti trumpai ant aliejaus,pagardinti druska
  5. 5 kietai virtus kiaušinius nulupti, supjaustyti, atskirti baltymus nuo trynių,susmulkinti atskirai
  6. Graikiškus riešutus pasmulkinti, apkepinti sausoje keptuvėje.
  7. Ant pasirinktos lėkštės sluoksniuoti mišrainę
  8. Sluoksniavimas:
    1. Sluoksnis išmirkytos ir supjaustytos juostelėmis džiovintos slyvos, majonezas
    2. Smulkinta vištiena , majonezas.43)tarkuotos pakepintos morkos su pakepintais graikiškais riešutais, majonezas.
    3. Sūris.
    4. Smulkinti kiaušinių baltymai.
    5. iską aptepti majonezu ir apiberti smulkintais kiaušinių tryniais
  9. Papuošimui. Iš 1 virto vištos kiaušinio ir 4 virtų putpelių kiaušinių padaryti pelytes-ausytes ir uodegėles išpjaustyti iš sūrio, akytes ir nosytes padaryti iš gvazdikėlių arba pipirų grūdelių.

    Papuošti turimais žalumynais. Skanaus !

Autorius: Audronė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų