Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Braškės (nuotr. pinterest.com)

Pagaliau atėjo metas, kada kasdien galima pasilepinti braškėmis. Žinoma, jų turgavietėse yra įvairių: ir tobulai atrodančių, tačiau ypatingu skoniu neišsiskiriančių graikiškų, ir lenkiškų, ir pirmų lietuviškų. 

23

Pagaliau atėjo metas, kada kasdien galima pasilepinti braškėmis. Žinoma, jų turgavietėse yra įvairių: ir tobulai atrodančių, tačiau ypatingu skoniu neišsiskiriančių graikiškų, ir lenkiškų, ir pirmų lietuviškų. 

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kaip išsirinkti braškes, kurios būtų tokios skanios, kad primintų tas, kurios kadaise augo pas močiutę darželyje? Yra keli triukai, padėsiantys atskirti braškes. Įsiminkite juos ir mėgaukitės tik skaniomis ir šviežiomis braškėmis. 

Kvapas. Visų pirma, prieš pasirenkant braškes, būtinai jas pauostykite. Braškių aromatas turi būti gaivus, jis turi priminti žemuoges. Jei juntate kitokį kvapą, braškių nepirkite. Natūraliu būdu išaugintos braškės kvepės taip, kad išsyk pajusite, jog jos šviežios. 

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas kokybės indikatorius yra vadinamoji braškės uodegėlė. Jos lapai turi būti žali ir dideli. Kuo didesni lapeliai, tuo, tikėtina, braškė šviežesnė ir neseniai nuskinta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų