Neskubėkite išmesti česnakų žiedkočių: Irina atskleidė receptus žiemai

„Kaip ir kasmet, česnakų žiedkočiai nekeliauja į kompostinę, ar dar kur nors kitur. Tik į šaldytuvą ar šaldiklį. Kartais į džiovyklę. Gaminu visokias užtepėles, marinuoju, džiovinu, troškinu...“, – sako tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

4

Česnakų žiedkočių receptai

(4 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Česnakų žiedkočiai žiemai

Paprasčiausias būdas paruošti česnakų žiedkočius žiemai yra supjaustyti juos 4-5 cm ilgio gabaliukais, po to sutrinti elektrine trintuve ar sumalti mėsmale kartu su krapais, įpilti aliejaus, įberti druskos, išmaišyti ir tuomet sudėti į stiklainius. Ant viršaus dar užpilkite šaukštelį aliejaus. Laikykite šaldytuve.

Šiam receptui jums reikės: 400gr česnakų žiedkočių; 1 v.š nubrauktas druskos; 4 v.š alyvuogių aliejaus, nors galima ir kitokį naudoti.

Taip pat galite pasigaminti ir užtepėlę.

"Šį kartą dar gaminau užtepėlę kartu su žiedkočių žiedynais, krapais ir sviestu. Labai macni gavosi. Sudėjau į vienkartinius indėlius, kuriuos laikysiu šaldiklyje“, – nurodo Irina.

Užtepėlei jums reikės: 400gr česnakų žiedkočių; 200gr krapų; 300gr atvėsinto sviesto; 1 v.š druskos; 1/2 v.š maltų juodųjų pipirų (galima mažiau).

Gaminant galima dar ir petražolių įdėti, bazilikų ar kitokių turimų ir norimų žolelių.

ČESNAKŲ ŽIEDKOČIAI ŽIEMAI Kaip ir kasmet, česnakų žiedkočiai ne keliauja į kompostine, ar dar kur nors kitur. Tik į...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. birželio 24 d., ketvirtadienis

Šaltinis: Vakavimas.lt


Rašyti komentarą...
A
2021-07-06 17:32:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tiesiog sumalu ir maišeliuose užšaldau. Kiek reiks - atsilaušiu. Tinka mėsai, žuvims įtrinti, sriubai ir t. t.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų