Irina parodė, kaip paruošti braškes žiemai: išbandykite jau šiemet

Jeigu darže užaugo daugiau braškių nei galite suvalgyti ir nenorite jų išmesti veltui, o braškių uogienės ir šaldytų braškių atsargų sukaupėte pakankamai, yra dar vienas būdas, kurį galite išmėginti.

Tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina ragina išbandyti džiovintas braškes.

„Ko gero, šitas skanėstas žiemos nesulauks...“, – šypsosi ji.

Džiovintos braškės

Braškes supjaustykite maždaug 3-5 mm storio ir džiovinkite džiovyklėje (galima orkaitėje).

„Džiūvo apie 7 val. Iš pradžių 55°C temperatūroje, vėliau padidinau iki 65°C. Jei supjaustysit apie 2 mm storio, išdžius greičiau“, – pataria Irina.

Irina nurodo, kad nei cukraus, nei kažkokių kitų priedų nereikia. Gaunasi gražūs ir kvapnūs braškių čipsai. Tinklaraštininkė juos laiko stiklainyje.

„Norėtusi žiema arbatoje užplikyti, ar pusryčių dribsnius paskaninti, bet greičiausiai anūkės vienus sukramsnos“, – sako Irina.

DŽIOVINTOS BRAŠKĖS 🍓 Ko gero, šitas skanėstas žiemos nesulauks... Braškes supjausčiau maždaug 3-5 mm storio ir...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. birželio 18 d., penktadienis

Šaltinis: „Vakavimas.lt“


Rašyti komentarą...
S
Stasė
2021-06-27 22:25:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
Verta pasidžiovinti, ačiū už patarimą
Atsakyti
-5

V
Viola
2021-06-28 09:40:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
Labai daug darbo gražiai supjaustyti ir sudėlioti. Lieka labai mažai. Bet skanu ir gana nauja. Pabandyti verta.
Atsakyti
0

E
Eugenija
2021-06-28 04:59:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aciu uz patarima pabandysiu nors nelabai tikiu kad tokios gausis
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (9)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų