Rasa atskleidė savo vasaros topą: šios salotos sužavės visą šeimyną

„Šios salotos – mano vasaros topas! Ypač gaivios, lengvos ir labai gardžios“, – sako tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė.

Reikės: Saldaus ir sultingo arbūzo 300400 g; Ilgavaisio agurko 1 vnt.; Fetos sūrio 150 g; Kedro riešutų arba saulėgrąžų 23 valg. šaukštai; Mėtų lapelių.

Padažui reikės: Alyvuogių aliejaus 50 ml; Balto vyno acto arba citrinos sulčių 2 valg.šaukštai; Vandens 1 valg.šaukštas; Skysto medaus 2 valg. šaukštai; Dižono garstyčių 1 arb.šaukštelis; Druskos 0,5 arb.šaukštelis; Granuliuoto česnako 1/2 arb.šaukštelio.

Į lėkštę dėkite kubeliais supjaustytą arbūzą, nuluptą ir kubeliais supjaustytą agurką, kubeliais supjaustytą fetos sūrį, užberkite paskrudintų kedro riešutų, išdėliokite mėtų lapelius.

Paruoškite padažą: visus padažo ingredientus sumaišykite, gerai atvėsinkite padažą šaldytuve ir prieš patiekdami apliekite juo salotas. Jei padažo išeis daugiau, tai ne bėda įdėkite jį į šaldytuvą ir galėsite jį panaudoti kitoms salotoms, nes jis tinka visoms. Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų