česnakų žiedkočiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „česnakų žiedkočiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „česnakų žiedkočiai“.
Neišmeskite česnakų žiedkočių: išdavė geriausią receptą
„Dabar pats laikas nupjauti česnakų žiedkočius, kol jie dar nėra peraugę ir kieti. Esu gaminusi su jais ir prieskonių. Šiais metais pabandžiau pamarinuoti. Skaičiau, kad labai skanu prie šašlykų. Ar tikrai skanu pasidalinsiu vėliau, kai paragausiu. Dabar dalinuosi tik receptu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Marinatas:
1 l vandens;
100 ml acto;
3 v. š. cukraus;
1 v. š. druskos.
Pasiruošiame stiklainius: švariai išplauname su soda.
Neskubėkite išmesti česnakų žiedkočių: Irina atskleidė receptus žiemai
„Kaip ir kasmet, česnakų žiedkočiai nekeliauja į kompostinę, ar dar kur nors kitur. Tik į šaldytuvą ar šaldiklį. Kartais į džiovyklę. Gaminu visokias užtepėles, marinuoju, džiovinu, troškinu...“, – sako tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.
Irina parodė česnakų žiedkočių paruošimo būdą: „Naudoju juos visur“
Jeigu darže pražydo daugybė česnako žiedų, Irina dalinasi patarimu, kaip tinkamai juos paruošti žiemai.
„Man niekada nepakilo ranka išmesti šį gėrį į komposto dėžę, todėl visus žiedkočius perdirbu į nuostabaus aromato ir skonio prieskonius. Ir džiovinu, ir marinuoju, ir su druska bei krapais pertrinu, ir į šaldiklį kraunu. Bet šį kartą pasidalinsiu apie aliejuje troškintus žiedkočius“, – rašo moteris.
Reikės: 500 gr.