Daugelis vis dažniau ieško būdų, kurie būtų veiksmingi ir saugūs delikačiam stiklui. Tinkama priežiūra leidžia išlaikyti nepriekaištingą blizgesį ir prailgina tarnavimo laiką, rašo fakt.pl.
Kaitlentės tapo vienu populiariausių šiuolaikinių virtuvių elementų, o kad ji atrodytų tvarkingai, tai reikalauja reguliarios priežiūros. Netinkamas valymas gali ją subraižyti, pažeisti paviršių. Tad kaip valyti kaitlentę?
Mišinys kaitlentės valymui – soda ir vanduo
Reguliarus kaitlentės valymas leidžia išvengti sunkiai pašalinamų nešvarumų. Geriausia ją nuvalyti po kiekvieno gaminimo minkšta, drėgna šluoste ir švelniu valikliu.
Taip pašalinami visi po gaminimo likę nešvarumai, kurie, išdžiūvę, gali tapti daug sunkiau įveikiami.
Taip pat patartina vengti šiurkščių kempinėlių, galinčių subraižyti paviršių. Gera praktika yra ir kuo greičiau nuvalyti išsiliejusius skysčius – kuo trumpiau jie lieka ant kaitlentės, tuo lengviau juos nuvalyti.
Kai ant kaitlentės susidaro sunkiau pašalinamų nešvarumų, pasiteisina ir naminiai metodai. Populiariausias jų – sodos ir vandens mišinys, kuris veiksmingai tirpdo riebalus ir maisto likučius.
Mišinio reikia užtepti ant nešvarumų, palaikyti kelias minutes, tuomet švelniai nuvalyti minkšta šluoste.
Kita priemonė – actas, kuris ne tik pašalina nešvarumus, bet ir grąžina blizgesį. Vis dėlto actą reikėtų naudoti saikingai ir vengti jo kontakto su metaliniais kaitlentės elementais.
Kaip išvengti kaitlentės įbrėžimų ir pažeidimų?
Kad kaitlentė išlaikytų nepriekaištingą išvaizdą daugelį metų, reikia atkreipti į virtuvėje naudojamus indus. Puodas ar keptuvė su nešvariu dugnu gali ne tik sutepti, bet ir subraižyti kaitlentę.
Taip pat vertėtų vengti indų stumdymo per paviršių, nes tai skatina mikroįbrėžimų atsiradimą. Nerekomenduojama naudoti ir aštrių įrankių, pavyzdžiui, metalinių grandyklių, skirtų kitiems prietaisams.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!



