REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Atvykę į populiarų restoraną Klaipėdoje negalėjo patikėti, ką mato: apsisuko alkani (nuotr. Riebus Katinas)

Jei paspaudėte šią nuorodą, kad paskaityti apie ką šis straipsnis, vadinasi jūs vienas iš daugelio, kuriuos labiau domina arba intriguoja apžvalgos, kuriose Riebus katinas skriaudžia maitinimo įstaigas, o ne pagiria.

17

Jei paspaudėte šią nuorodą, kad paskaityti apie ką šis straipsnis, vadinasi jūs vienas iš daugelio, kuriuos labiau domina arba intriguoja apžvalgos, kuriose Riebus katinas skriaudžia maitinimo įstaigas, o ne pagiria.

REKLAMA

Ar įmanoma įvertinti žemiausiu balu maitinimo įstaigą net nepaskanavus maisto? Pasirodo galima.

Tad trumpai apie nevykėlius. Nevykėliais vadinu nevykusius verslininkus, kurie atmestinai vykdo veiklą. Tą dieną su sūnumi nusprendėme paskanauti picų, jo siūlomos picerijos buvo jau lankytos, ir apie jas jau buvau rašęs, o norėdami paskanauti kažką nebandyto „Google“ pagalba greit susiradome mūsų dėmesį patraukusią piceriją „Pas Francesco“.

Kelios dešimtys minučių ir mes juo riedame Klaipėdos senamiesčio akmeniniu grindiniu. Bet picų „Pas Francesco“ paskanauti nepavyko, ant durų radome pakabintą baltą A4 formato lapą, kuriame ranka didelėmis raidėmis buvo parašyta – atostogaujame.

REKLAMA
REKLAMA

Dar kartą atsidarėme „Google“ paieškos sistemoje, bet joje apie jokias picerijos atostogas nė užuominos. Pagal nurodomą darbo laiką picerija tuo metu turėjo dirbti.

REKLAMA

Tad suraitęs 1/5 vertinimą nevykėliams verslininkams ir brūkštelėjęs trumpą tokio vertinimo komentarą „Google“ paieškos sistemoje, pagavau save mąstantį, kad tokį žemą vertinimą maitinimo įstaigai rašau ne pirmą kartą, bet pirmą kartą net nepaskanavęs maisto.

Nežinau kokio lygio ten picos, bet tokios nepagarbos save gerbianti maitinimo įstaiga demonstruoti svečiams negali.

Turbūt mes ne vieni panašiai atvykome prie picerijos ir „pabučiavę“ durų rankeną, bei sugaišę valandą savo brangaus laiko bandėme ieškoti kitos vietos alkiui numalšinti.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su restorano „Pas Francesco“ administracija ir pasiteiravus komentaro dėl apžvalgos, paaiškėjo, kad ši jiems buvo nematyta, tačiau pridūrė trumpą žinutę:

„<...> Jei lankosi maisto ragautojai, tai – gerai, ir nesvarbu, kiek nagų, žąsų ar širdelių duoda, svarbu, kad ateina. Beje, mūsų feisbuko puslapyje buvo pranešta dviejose vietose: buvo įrašas ir darbo laiko skiltyje taip pat buvo pažymėta, kad nedirbame. O ir nuolatiniai klientai prieš savaitę buvo informuoti. Kasdieniai įvykiai, nuotraukos ir bendravimas pas mus vyksta per feisbuką, todėl čia skelbiama ir informacija apie atostogas.

Ir išvis, kartais žmonėms (šiuo atveju, katinui) atrodo keista, kodėl mes uždarome atostogoms. Tiesiog pas mus dirba viena pamaina, esame maža įmonė, nėra daug pakaitinių darbuotojų, todėl atostogoms uždarome ir grįžtame į darbą visi pailsėję. Iš kitos pusės, nelabai mums domina vienas „nagas“ iš katino, kuris net nevalgė pas mums. Matosi, katinai nemėgsta picų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Tad nepavykus papietauti mano siūlomoje picerijoje, nuvykome į piceriją, kurią pasiūlė sūnus – „Pica pub“.

Nors meniu pasirinkime ne vien picos yra ne mažai ir kepsnių, sriubų, bei užkandžių, mes rinkomės tą dieną picas, nes apie jas ir kalbėjome vykdami pietų.

Kadangi sūnus buvo iniciatorius šio vizito, tai picas leidau išrinkti jam, aš tik į užsakymą įtraukiau sriubą.

Nesu tas, kuris „nepakelia“ aštrių patiekalų, gal net labiau save priskirčiau prie tų, kurie linkę save kankinti aitriosios paprikos prisikraudami į visus patiekalus, tiek kad akys žaižaruotų, bet valgydamas man patiektą „Charčio“ sriubą supratau, kad ir aš dar per silpnas kai kurių virėjų sugebėjimams patiekalus taip užaštrint, kad valgydamas ne tik verki, bet ir jauti kaip aitrioji paprika kutendama gomurį primena apie savo gausą valgomame patiekale.

REKLAMA

Charčio – 6,00 eur. Bet kadangi nenorėjau prieš sūnų pasirodyti liurbis, tai sukaupęs vidinę drąsą, šaukštas po šaukšto iškabinau visą sriubos lėkštę.

O po tokios sriubos gerą valandą kalbėdamas stengiausi vos vos praverti burną, bijodamas, kad iš jos išsiveržusi aitriųjų paprikų kaitri ugnis nesudegintų visko aplink mane 10 metrų spinduliu.

Picas užsakant galima rinktis iš dviejų dydžių – 32/26cm.

Kadangi mano sūnus augantis organizmas, ir nors dažnai valgo, bet dėl judraus gyvenimo būdo visada jaučia alkį, tai iš mandagumo tik perklausęs, kokio dydžio picas imsime, sulaukiau atsakymo, kurį ir taip galėjau nuspėti, – imame dideles, aš jei ką ir tavo padėsiu suvalgyti.

REKLAMA

Dideles, tai dideles. Picas „Pica pub“ valgome jau ne pirmą kartą, tiek vietoje, tiek esame užsisakę ir į namus. Ir lyginant su kitų picerijų picomis galiu pasakyti, kad jos labiausiai atitinka savo kainą.

Daugelio picerijų picų kainos jau perkopusios 10 eur ribą, ir tai mūsų nebestebina. Bet visi maloniai nustembame, kai už 32 cm picą sumokame mažiau nei minėti mano 10 eur.

Kombo – 8,50 eur. Kombo greičiausiai mūsų mėgstamiausia pica šioje picerijoje. Man asmeniškai puikus derinukas: saliami su jelapenu. Aišku po „Charčio“ jelapeną aš nelabai jutau, tik matydamas jo gabaliukus ant picos supratau, kad ten jo yra.

Bet mažajam Katinui to aitrumo ant picos buvo per akis.

Klasika – 7,80 eur. Su pica „Klasika“ taip pat buvo viskas gerai. Gal man asmeniškai kiek užkliuvo tai, kad nors pievagrybiai yra nepasižymintis dideliu po skoniu, kuris galėtų užgožti kumpio skonį, bet šioje picoje jiems tai pavyko padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet visumoje abiejų picų tešla minkštutė, lengvutė, neišsausėjusi dėka gero kiekio sūrio mocarelos, o ir ingredientų pagal picų kainas tikrai pridėta su kaupu.

Nors užsakant picas sūnus degė užsidegimu suvalgyti mažiausiai pusantros picos, bet jau jas valgant tas užsidegimas blėso su kiekvienu picos gabaliuku.

Nors ir kaip norėjo jis man įrodyti, kad gali įveikti didžiąją užsakymo dalį, bet jėgos jo išseko įveikus vos vieną picą. Tad likusias picos juosteles paprašėme supakuoti išsinešimui.

Jei man asmeniškai pats geriausias desertas yra silkė, tai sūnui atvirkščiai reikalingi saldūs desertukai tam,kad jis galėtų pasakyti, kad pietūs buvo puikūs.

REKLAMA

Šokoladinis suflė – 4,50 eur. Tad užsakytas „šokoladinis suflė“ buvo ta maža detalė, kurios jam trūko iki pilnos laimės.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Mūsų gyvenimas taip jau surėdytas, kad jame liūdesio trumpas akimirkas gali greit pakeisti džiugesio valandos. Svarbu patyrus nusivylimą jame ne užsiciklinti, o elgtis ir gyventi panašiai kaip mes – Katinai.

Kaip šį kartą, nuvykome į planuotą vietą, pasirodo nedirba, ir apie tai informacijos nepaskelbę, įpiešėme atsiliepimuose 1/5 už „gerą“ požiūrį į klientus, ir nuvykome kitur pietauti. Ir mūsų dienoje to pykčio ir nusivylimo buvo tik trumpa akimirka. O vėliau sekė džiugesio ir apsivalgymo valanda.

REKLAMA

Tad jei kada jums neatidarys durų, nenusiminkite, gal kažkur kitur atsidarys vartai... Tiesiog reikia bet kurioje situacijoje nenuleisti rankų.

Prieš gerus penkis metus „Pica pub“ buvau įvertinęs 2/5. Ir tada tokio mažo balo kaltininkai buvo kepsniai.

Ir štai praėjus keliems metams situacija pasikeitė, ir balas pakilo.

Tiesa, pamirštu aš jiems apie tai pranešti, tad kitą kartą kai užsuksiu pavalgyti būtinai paliksiu tai įrodantį lipduką.

Apžvalgos autorius: Riebus katinas

Gediminas (Siauliai)
Gediminas (Siauliai)
Dasigyvenom su kainomis ant Lietuvos.
VAIKISKAS mesainis kainuoja 7 eurus, o rinkinys prie alaus - 9 eurus.
Kyla klausimas - ar Klaipedos verslininkams neplys zandai is godumo?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų