Reikės:
- 400 g (2 vnt.) jaunų cukinijų,
- 0,5 stiklinės (120 ml) smulkiai sutarkuoto sūrio („Gouda“, „Edamo“ ir pan.) arba varškės,
- 5 valg. š. miltų,
- 2 kiaušinių,
- ¼ nedidelio svogūno,
- ¼ arb. š. druskos,
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių,
- aliejaus kepimui.
Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska. Tada sudedame į sietelį, dedame ant didesnio dubenio ir leidžiame cukinijoms nusivarvėti (paliekame 15-ai minučių). Tada sutarkuotas cukinijas paspaudžiame, kad nuvarvėtų visas skystis.
Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Svogūną nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje.
Cukinijas sudedame į dubenį, sumaišome su sutarkuotu svogūnu. Tada įmaišome miltus. Galiausiai sudedame sūrį ir išplaktus kiaušinius. Masę gerai išmaišome ir pagardiname druska.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po 1 valg. š. cukinijų masės ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol šie gražiai apkepa. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamais padažais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!