2 litrams ir 300 ml reikės: 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 10 skiltelių česnako; 100-120 g cukraus; 70 ml acto; 2 v. š. druskos; 4-5 v. š. aliejaus; 1 v. š. džiovinto baziliko; 1 a. š. maltų juodųjų pipirų; 1 a. š. grūstų čili paprikų (nebūtinai).
Pomidorų padažo receptas
Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais – česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir, kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius. Skanaus!
P. s. kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!