tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šis pyragas buvo gamintas aplink Kalėdas, bet aguonų juk yra visus metus! Tad siūlome išbandyti tikrai gardų, kiek nostalgiškai primenantį Smilgos kalėdinį jogurtą ar sūrelį su aguonomis, tortą.

Ko reikės:

  • vanilės
  • kakavos (pagal skonį)
  • ksilitolio (arba kito saldiklio) pagal skonį
  • kupinos saujos migdolų
  • žiupsnelio druskos
  • ¼ stiklinės kokosų aliejaus
  • poros citrinų
  • ⅓ - ¼ stiklinės augalinio pieno
  • galingo blenderio

Užmerkite porai valandų:

  • kupiną saują datulių
  • 150 g anakardžių
  • 125 g aguonų

Kaip gaminti:

a) Padas:

  1. Sumalame mirkytas datules į tyrę.
  2. Atskirai sumalame migdolus.
  3. Sumaišome migdolus ir datules, įberiame truputį druskos ir gerokai kakavos. Turi gautis beveik trupininės tešlos konsistencija.
  4. Ja išklojame skardą (naudota 24 cm skritulio forma).
  5. Dedame į šaldiklį.

 b) Kremas:

REKLAMA
  1. Į blenderį sudedame aguonas, anakardžius, ksilitolį, vanilę, tirpintą kokosų aliejų, citrinos sultis (galite įmesti ir citrinos žievelės), augalinį pieną.
  2. Viską sublenderiuojame aukščiausiomis apsukomis, kol masė taps vientisa, išskyrus likusias aguonas. Paragaukite, ar visko užtenka.

Ant pado užpilame kreminę masę, kišame į šaldiklį nakčiai. Išimame ryte ir laikome šaldytuve.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @ta_proga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų