REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
V. Šerėnas ir G. Ruplėnas

Šiandien, gegužės 10-ąją, Lietuvą sukrėtė skaudi žinia. Eidamas 60-uosius metus netikėtai savo sodyboje mirė Vytautas Šerėnas.

17

Šiandien, gegužės 10-ąją, Lietuvą sukrėtė skaudi žinia. Eidamas 60-uosius metus netikėtai savo sodyboje mirė Vytautas Šerėnas.

REKLAMA

Mirė sodyboje

Pirminėmis žiniomis, vyras mirė netikėtai sustojus širdžiai. Deja, atvykusiems medikams jo atgaivinti nepavyko. Spalio 10-ąją V.Šerėnui būtų sukakę 60 metų.

Užuojautą ir gražius žodžius garsiam vyrui, kurio humoru žavėjosi visa Lietuva, reiškia šimtai žmonių – nuo kandidatų į prezidentus, iki teatro, kino, muzikos pasaulio atstovų.

Artimieji ir bičiuliai sako, kad dar vakar su V.Šerėnu bendravo, vieni kitiems linkėjo gražaus savaitgalio. Deja, lemtis buvo negailestinga – vyras mirė penktadienio vakarą, taip ir nesulaukęs savaitgalio.

Panaši lemtis, staiga sustojusi širdis, taip pat prieš kelerius metus pakirto ir ilgametį Vytauto bičiulį Gintarą Ruplėną.

REKLAMA
REKLAMA

Garsus vyras, „Dviračio šou“ komandos narys ir autorius mirė 2014 metais, birželio 12-ąją. Jo mirtis sukrėtė ne tik šeimą ir draugus, tačiau ir tūkstančius jo talento gerbėjų. 

REKLAMA

G.Ruplėnui širdis sustojo Jordanijoje, kelionės metu. Netikėta mirtis vyrą ištiko viešbučio kambaryje, žmona atėjusi į kambarį, niekuo nebegalėjo padėti savo vyrui.

50-ąjį jubiliejų garsus vyras turėjo švęsti rugpjūčio 25-ąją.

Lydi sutapimai

Du garsius vyrus, kurie buvo ilgamečiai veiklos partneriai, laidos lyderiai ir kūrėjai, netikėtai pakirto staigi mirtis. Širdis sustojo tada, kai abu jie planavo savo veiklą: V.Šerėnas vyko į sodybą, o G.Ruplėnas su draugų kompanija ir žmona aktyviai atostogavo Jordanijoje.

Dar daugiau: V. Šerėnas mirė taip ir nesulaukęs 60-ojo jubiliejaus, kurį būtų paminėjęs rugpjūtį, o G.Ruplėnas mirė likos vos porai mėnesių iki 50-ojo jubiliejaus. 

REKLAMA
REKLAMA

Širdies ligos jaunėja

Širdies ligos, kurios dažniausiai pasireiškia be jokių simptomų ir akivaizdžių požymių, vis dažniau nusitaiko į jaunus, energingus ir stiprius vyrus, kurie iki tol niekuo nesiskundė. 

Kardiologai sutartinai tvirtina, kad į savo sveikatą būtina atkreipti dėmesį, o tai padaryti itin svarbu tais atvejais, kai pradedamas justi dusulys, nuovargis ar galūnių tinimas. 

Naujienų portalui tv3.lt Santaros ligoninės gydytoja-kardiologė, medicinos mokslų daktarė Vytė Maneikienė sakė, kad būtina stebėti save ir savo kūną, jei nori išvengti visos grupės širdies nepakankamumo ligų: „Nenumokime ranka į simptomus, reaguokime į tai, ką jaučiame. Jeigu juntamas nuovargis, kurį lydi dusulys, o galiausiai ir kojų tinimas, skubėkite pas medikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu vis daugiau aktyviai gyvenančių, sportuojančių jaunų žmonių, tačiau kiekvieną kartą, prieš atliekant vienokius ar kitokius pratimus bei krūvius, būtina savo fizines galimybes įvertinti, išmatuoti gebėjimus ir tik tada ryžtis rimtesniam sportui.“

Užuojauta iš draugų lūpų 

Apie nelaimę V. Šerėno draugas ir bendražygis H. Mackevičius pasidalino ir savo socialinėje paskyroje:

„Nebėra Vyto. Užuojauta artimiesiems“, – rašė jis.

Vos tik žinia apskriejo šalį, socialiniuose tinkluose pasipylė užuojautos žinutės ir įrašai. Atlikėja ir visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė rašė: „Kokia netikėta ir liūdna žinia... Didelė užuojauta visiems.“

REKLAMA

Aktorius Marius Jampolskis taip pat neliko abejingas skaudžiai žiniai: „Tiesiog nesuvokiama... Užuojauta artimiesiems, užuojauta, Hari.“

„Užuojauta artimiesiems ir tau, Hari. Širdis plyšta“, – skelbė Kristina Savickytė.

Žilvinas Žvagulis taip pat išreiškė užuojautą: „Nuoširdi užuojauta, neįmanoma patikėti.“ Dainininkė Inga Jankauskaitė jam antrino: „Labai užjaučiu. Man šokas.“

Gimė Ignalinoje 

Vytautas Šerėnas gimė 1959 m. spalio 10 d. Ignalinos rajone. Lietuvoje žinomas kaip televizijos laidos „Dviračio šou“ vedėjas, ekonomikos mokslų daktaras.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje. 1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams (Jakutijoje 1986 m. ir Vokietijoje 1989 m.

REKLAMA

Sujaudino Arūną Valinską 

A. Valinskas tv3.lt teigė apie kolegos mirtį sužinojęs iš žurnalistų. „Paklaustas, ką galiu pasakyti memoriam apie Šerėną, aš darkart perklausiau – „nesupratau?“ Sako, nėbėra Vyto“, – pasakojo A. Valinskas.

„Jei atvirai, po tokio, deja, liūdno pranešimo, tas gėris, kuris praleistas kartu su Vytautu dirbant, gyvenant ir koncertuojant, dar neprasimuša, nes užsidėjo juodas šydas. Tiesiog aš noriu padėkoti likimui, kad mano gyvenimas buvo tie pakankamai ilgi metai darbo su juo kartu“, – kalbėjo A. Valinskas.

Artimam draugui jis negailėjo geriausių žodžių: „Jis buvo nepaprastai talentingas, nepaprastai kuklus, labai darbštus ir labai sau reiklus žmogus. Labai labai dėkoju likimui, kad jis buvo kartu. Labai sunku suvokti, kad jo jau nebėra. Kai žmogus išeina, tu pirmiausiai turi susidėlioti tas gerąsias akimirkas, kurios buvo su juo. Ir jos turi prasimušti pro tą netekties suvokimą. Labai sunku.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto A. Valinskas pripažįsta minutėlę suabejojęs, ar ši žinia – teisingai: „Makabriškai pajuokausiu, kadangi Vytautas kandidatavo į prezidentus savo laiku, tai kai šitą žinią išgirdau, aš visų pirma pagalvojau, gal čia toks juodas pašmaikštavimas prieš prezidento rinkimus būsimus sekmadienį? Gal čia juokas?

Bet po to supratau, kad jis jau savo atjuokavo.. Tai yra labiausiai skaudu. Yra daug dalykų, kuriuos miela prisiminti, bet gal palaukim, kol susigulės.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų