• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus pavasariui, pasiilgote ir lietuvių pamėgtų šaltibarščių? Išbandykite šį šaltibarščių receptą, būtent ridikas jiems suteiks įdomesnio skonio ir papildomo prieskonio. 

Prasidėjus pavasariui, pasiilgote ir lietuvių pamėgtų šaltibarščių? Išbandykite šį šaltibarščių receptą, būtent ridikas jiems suteiks įdomesnio skonio ir papildomo prieskonio. 

REKLAMA

Jums reikės: 50 g svogūnų laiškų; 25 g krapų; 3 - 4 (apie 300 g) agurkų; 150 g ridikėlių; 570 ml (330 g) marinuotų burokėlių; 900 ml (2,5 %) kefyro; druskos; 2 v/š grietinės; 3 kiaušinių; 6 bulvių.

Gaminimas:

Bulves nuskuskite, perpjaukite į keturias dalis ir virkite 20 min (nuo užvirimo) pasūdytame vandenyje. Išvirkite kietai virtus kiaušinius (10 - 12 min). Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus.

Agurkus supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Burokėlius nukoškite. Viską sudėkite į dubenį.

REKLAMA
REKLAMA

Supilkite šaltą kefyrą. Pasūdykite. Įdėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Pilkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite pjaustytą kiaušinį. Patiekite su karštomis bulvėmis. Iš šio kiekio pagaminsite 3 porcijas.

Šaltinis: 1001 receptas (worldrecipes.eu)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų