Naminė pica (Nuotr. Oditėlė sblogas)

Naminė pica (Nuotr. Oditėlė sblogas)

„Smagiausia tai, kad kiekvieną kartą ji gaunasi skirtingo skonio, nes improvizuoji, dedi, ką turi ir gaunasi gardi - juk naminė, juk pačių gaminta”, – sako tinklaraštininkė Edita.

Jeigu norite pasigaminti picas kuo greičiau, tuomet galite naudoti šaldytą picos ar sluoksniuotą tešlą. Jeigu laiko turite daugiau, tuomet galite pasigaminti ir naminę tešlą:

Picos tešlai: 2 stiklinių miltų; 0,5 stiklinės šilto vandens; 1 kiaušinio; 2 a.š. cukraus; 1 a.š. sausų mielių; 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus; žiupsnelio druskos; 3-5 v.š. grietinės.

Picai su vištiena: 4 vidinės vištienos file gabalėlių; druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių; porų; saujelės šv.špinatų lapelių; kelių marinuotų paprikų puselių; pievagrybių; fermentinio sūrio.

Picai su saliamiu: pusę svogūno; saliamo dešros; kelių marinuotų agurkėlių; saujelės juodųjų alyvuogių; kelių marinuotų paprikų puselių; aštraus pomidorų padažo; pievagrybių; žiupsnelio džiovinto raudonėlio; fermentinio sūrio.

REKLAMA

Gaminimas:

1. Stiklinę miltų užpilkite šiltu vandeniu, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų ir mieles. Gerai išmaišykite ir supilkite aliejų. Tuomet įpilkite likusią dalį miltų ir užminkykite tešlą. Jei tešla gausis skystoka, pridėkite miltų.

2. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir rankomis suformuokite dvi keturkampes picas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite padarytas picas. Leiskite pastovėti 10-15min.

3. Tuomet picų padus ištepkite grietine ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol padas pradės vos vos ruduoti.

4. Štai dabar prasideda Jūsų improvizacija.

Pica su vištiena: vištienos file pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir išmaišykite.

Ant picos pado dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, gabalėliais - vištienos file, išdėliokite šviežius špinatų lapelius, juostelėmis pjaustytas paprikas, griežinėliais - pievagrybius, užberkite dž.raudonėlio ir tarkuoto fermentinio sūrio.

Pica su saliamiu: ant padėk išdėliokite pusžiedžiais plonai pjaustytą svogūną, griežinėliais - saliami dešrą, marinuotus agurkėlius, juodąsias alyvuoges, juostelėmis - papriką, uždėkite pomidorų padažo, griežinėliais - pievagrybius, užberkite dž. raudonėlio ir tarkuoto fermentinio sūrio.

5. Kepkite picas 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol pica gražiai apskrus ir sūris išsilydys.

Šaltinis: Oditėlės blogas  

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

A 2019-01-10 23:27:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kam kiaušinis? Visiškai nereikia.
Sūris ne bile koks, o šviežia mozzarella - minkštas ir tąsus   ATSAKYTI
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Gynybos ekspertas sužavėtas: merginas šaukti į kariuomenę – puikus sumanymas
DABAR RODOMA
Gynybos ekspertas sužavėtas: merginas šaukti į kariuomenę – puikus sumanymas
DABAR RODOMA
Kruvinos Velykos Panevėžyje: mirus porai 13-metė liko našlaite
DABAR RODOMA
Tragiškos Velykos turistų rojuje: žuvo 215 žmonės, nugriaudėjo aštuoni sprogimai
DABAR RODOMA
Gedimino kalnas – pinigus ryjanti vieta: reikalauja daugiau
DABAR RODOMA
Aiškėja tikroji motociklininko žūties priežastis
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Meschino ruoštos velykinės vaišės supykino Jankevičių
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
Pateko į aferisto pinkles: patikli kaunietė prarado 4 kambarių butą
REKLAMA
Kotletai kepti orkaitėje
Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio.  Jums reikės: kilogramo ...
Vištienos ketvirčiai (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė šeimą palepino vištienos ketvirčiais su česnakine plutele. Jos teigimu, ketvirčiai gavosi labai skanūs, mėsytė minkšta, tiesiog atšoko ...
Naminiai kijevo kotletai
Gaminti Kijevo kotletus nėra sunku, jie gali pavykti kiekvienai šeimininkei, tereikia tiksliai žinoti, kaip pagaminti. Dalijamės receptu, kurio autorė sako, kad taip paruošti ...
Pikantiška mišrainė
Per Velykas išsivirėte per daug kiaušinių ir nežinote ką su jais daryti? Puiku sunaudojimo būdu gali tapti pikantiška mišrainė, kuri idealiai tiks ant paskrudinto batono. ...
Antis (nuotr. 123rf.com)
Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute.  ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų