• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Grįžkime į lietuvišką virtuvę. Čia taip pat galime atrasti tikrai nuostabių valgių. Gal būt jų paruošimas ir užims truputį daugiau laiko, bet kartais galima laiko tam skirti. Tuo labiau, kad už lango vis niūresnis oras ir kažkur lėkti visai nebesinori. “, – sako tinklaraštininkė Dalia.

„Grįžkime į lietuvišką virtuvę. Čia taip pat galime atrasti tikrai nuostabių valgių. Gal būt jų paruošimas ir užims truputį daugiau laiko, bet kartais galima laiko tam skirti. Tuo labiau, kad už lango vis niūresnis oras ir kažkur lėkti visai nebesinori. “, – sako tinklaraštininkė Dalia.

REKLAMA

Mėsos suktinukams reikės: 600 gr. kiaulienos arba jautienos nugarinės, 1-2 virti kiaušiniai, 1 svogūnas, truputis krapų ir petražolių, pipirų ir druskos, morka, svogūnas ir lauro lapas troškinimui, riebios grietinės, truputis miltų, jei reikės padažui sutirštinti.

Gaminimas:

Virtą kiaušinį supjaustykite ir sumaišykite su pakepintu svogūnu, bei žolelėmis. Apiberkite druska ir pipirais. Toliau visa eiga, kaip ir prieš tai aprašytame recepte. Prieš dedant grietinę į padažą, į ją įdėkite truputį miltų ir gerai išmaišę supilkite į nukoštą padažą. Užvirinkite.

Šio įdaro dėkite ant jautienos gabaliuko krašto ir kai visą jį išdėliosite- susukite.

Galą persmiekite metaliniais smiegtukais arba apvyniokite siūlu (daug vynioti nebūtina). Tik siūlą imkite kuo tamsesnį ir nebijokite- jis tikrai nenudažys jūsų suktinukų ar padažo. Užvyniojus šviesiu sūlu, po troškinimo sunkai jį atrasite. Paprasčiausiai jis įgaus suktinuko spalvą.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, morką ir lauro lapą., o ant jų sudėkite suktinukus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 1 val. Jei norite galite suktinukus prieš tai apkepti, o tik po to troškinti.

REKLAMA

Išsitroškinus suktinukus išimkite ir atvyniokite kiekvienam siūlus, jei jų nesusmeigėte. Sudėkite juos į gilią lėkštę ir uždengę, padėkite kur šiltai. kad ir į mikrobangų krosnelę (šildyti nereikia) ar paprasčiausiai uždenkite rakšluosčiu.

Padažą nukoškite ir jei norite tirštesnio- sutirštinkite jį 1-2 a.š. miltų. Tam nedideliame puodelyje išmaišykite miltus su dalimi padažo ir supylę atgal į puodą užvirinkite. Padažą galite užpilti ant suktinukų ar pateikti atskirai padažinėje.

Prie suktinukų labai tiks bulvių košė ir bet kokios daržovės (šviežios, marinuotos ar keptos).

Šaltinis: Gera virtuvė 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų