Cepelinus mėgsta bene kiekvienas lietuvis, todėl juos paruošti būtina mokėti. Rekomenduojame pagaminti cepelinų, kuriems reikia tiek paprastų bulvių, tiek virtų su lupenomis. 

Cepelinai (nuotr. 123rf.com)

Cepelinai (nuotr. 123rf.com)

Jums reikės: 5 virtų su lupenomis, 5 paprastų bulvių, 1 kiaušinio, 200 gramų krakmolo, druskos. Įdariui: faršo ir prieskonių (kaip kotletams). 

Pirmiausia, išsivirkite 5 bulves ir kol jos vėsta, paruoškite įdarą. Atvėsusias bulves nulupkite, sutarkuokite per truputį smulkesnę trintuvę, tada žalias sutarkuokite per tą pačią trintuvę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, sudėkite krakmolą, labai gerai išmaišykite. 

Tada šlapiomis rankomis formuokite cepelinus, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 20-25 minutes. 

Patiekite su šoninės, svogūnų, grietinės bei prieskonių padažu. 

aa
2018-10-12 13:24:37
o tai nusunkti tarkiu nereikia?neisivaizduoju kiek tada reikia krakmolo,kad suformuoti capelin...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Dziuljeta 2018-10-12 19:58:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Cepelinai paprastai,skaniai: sutarkuoti bulves,tarkius nusunkti,krakmola nusistojusi-uzpilti verdančiu vandeniu šiek tiek, išmaišyti greitu judesiu,kaip klijai masė kad būtų,ir sudėti į tarkius issunktus.nereikia virtų bulvių dėti.cepelinai bus minkšti, skanūs...kaip ir su virtom bulvėm... skanaus....   ATSAKYTI
as 2018-10-12 16:56:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
gaunasi tikras sssssss   ATSAKYTI
Marytė 2018-10-12 16:33:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Niekada nededu virtų bulvių ir krakmolo , sutarkuoju,išspaudžiu skysti palaikau kad nusistovėtu krakmolas tada nupilu sunką krakmolą į tešlą,druskos ,galima įmušti kiaušinį glima nedėti tešla paruošta
   ATSAKYTI
aa 2018-10-12 13:24:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
o tai nusunkti tarkiu nereikia?neisivaizduoju kiek tada reikia krakmolo,kad suformuoti capelin...   ATSAKYTI
garibaldis 2018-10-12 12:56:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Jomajo, stebuklas! Cia straipsnis kam? Kitatauciams, kurie cepaku nera vire ar nevykeliams vietiniams, kurie nezino kas tas yra? Ar nera apie ka rasyt, tai dedat tokias nesamones? Kazin ar kas nors cepelinus verda kitaip?   ATSAKYTI
### 2018-10-12 21:44:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
  

Top Video

Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
REKLAMA
Sluoksniuota silkių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kaip ir pas daugumą lietuvių, silkė pataluose yra labai dažnas patiekalas ne tik ant Velykų stalo, bet ir kitų didesnių švenčių proga. Tai jau beveik tradicija. Šis patiekalas ...
Šokoladainis su bananais (Nuotr. Samčio užrašai)
„Turėti sąžinės balsą ir su juo pasitarti yra gerai ir net būtina, nes kitaip šis šokoladainis dings nuo stalo nesulaukęs kitų ragautojų. Mėgstu šokoladainius ir jau ...
Pyragas su varške (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins ...
Bulvių skiltelės su česnaku (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios ...
Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė  (nuotr. Organizatorių)
Laidos „La maistas“ viešnia Karolina legendinės „Viduklės koldūnai“ užeigos savininkė, kuri juokiasi, kad pirmiau įkūrė verslą, o tik vėliau išmoko gaminti koldūnus. Mintį apie ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų