REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Inkštirai (nuotr. Fotolia.com)

Vargina didelės poros ir veido riebalų perteklius? Tuomet išbandykite keletą patarimų, kurie galbūt išspręs senas veido problemas. 

30

Vargina didelės poros ir veido riebalų perteklius? Tuomet išbandykite keletą patarimų, kurie galbūt išspręs senas veido problemas. 

REKLAMA

„Išsiurbliuokite“ odą

Didelės poros ir riebalų perteklius visuomet eina išvien, rašoma cosmopolitan.com. Kai porose užstringa odos riebalai, tai sukelia uždegimą, kuris fiziškai išplečia porą, sako dermatologas iš Niujorko Adamas Geyeris. Paprastas būdas ištraukti visus šiuos riebalus – medžio anglies veido prausiklis ar kaukė.

Medžio anglis prisitvirtina prie nešvarumų ir ištraukia juos iš porų, tikina dr. A. Geyeris. Be to, medžio anglis gali prisitvirtinti 800 kartų sunkesnius nešvarumus ir riebalus.

Šveiskite sumaniai

Stengiantis palaikyti poras švarias, neretai oda šveičiama per stipriai, o tai gali sąlygoti uždegimą, dėl kurio poros pritvinksta – tai priešingas rezultatas, sako dermatologas iš Niujorko Carlosas Charlesas.

REKLAMA
REKLAMA

Rupius šveitiklius pakeiskite daug švelnesnėmis pagalvėlėmis ar lapeliais, išmirkytais cheminiuose eksfoliantuose, pavyzdžiui, glikolyje ar salicilo rūgštyje. Šias priemones naudokite du ar tris kartus per savaitę, o ne kasdien, kad neišsausintumėte odos.

REKLAMA

Pasitempkite

Metams bėgant oda ima prarasti kolageną ir elastiną – stangriai odai ir poroms reikalingus elementus, dėl to oda susmunka. Mokslininkai dabar mano, kad būtent todėl porų forma pasikeičia iš apvalios į pasvirusią, lašo formą. „Seniau buvo manoma, kad odos formos atstatyti neįmanoma, bet tai netiesa, sako dr. A. Geyeris.

Pavyzdžiui, mielių ekstraktas stiprina porų sieneles ir palaiko jų formą, sumažina jų skersmenį ir padeda grąžinti apvalią jų formą.

Apsaugokite odą nuo saulės

Be riebalų ir amžiaus, porų didėjimui taip pat didelę įtaką daro saulė. UV spinduliai suplėšo odoje esantį kolageną, kuris, kaip jau žinote, yra atsakingas už porų stangrumo palaikymą, sako dr. C. Charlesas. Kasdienė apsauginio kremo dozė gali užkirsti kelią struktūrinei odai daromai žalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų