
Čili padažas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Atsibodo seniai žinomi ir įprasti marinatai? Tuomet pamėginkite žiemai pasiruošti šiek tiek kitaip, išbandę šį gardaus čili padažo receptą.
Padažui reikės: 8 vidutinio dydžio čili pipirų; 4 skiltelių česnako; 360 ml vandens; 120 ml balto vyno acto; 200 g cukraus; 1 a.š. druskos; 2 v.š. sojos padažo; 2 v.š. kukurūzų krakmolo; 2 v.š. vandens.
Gaminimas:
Į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudėkite pasmulkintus čili pipirus be kotelių, supjaustytas česnako skilteles ir viską sumalkite.
Į puodą dėkite čili pipirų masę, supilkite vandenį, baltą vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min.
Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palaukite kol užvirs, tuomet išjunkite.
Supilstykite padažą į sterilius stiklainiukus.Iš nurodyto kiekio išeina 700 ml padažo.
Šaltinis: Oditėlės blogas
Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.