REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Tiesioginio eterio metu mergaitė pasiuntė vedėją į tualetą, tv3.lt fotomontažas

Savaitgalį gausybės internautų dėmesio sulaukė LRT tiesioginės laidos metu ištarti mažametės žodžiai. Kai kuriems tai sukėlė didžiulę šypseną, tačiau internete netrūko ir piktų komentarų bei stiprios kritikos ne tik mergaitei, bet ir jos tėvams.

69

Savaitgalį gausybės internautų dėmesio sulaukė LRT tiesioginės laidos metu ištarti mažametės žodžiai. Kai kuriems tai sukėlė didžiulę šypseną, tačiau internete netrūko ir piktų komentarų bei stiprios kritikos ne tik mergaitei, bet ir jos tėvams.

REKLAMA

Savaitgalį LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas Ignas Krupavičius lankėsi Nidoje ir iš čia vedė tiesioginę transliaciją. Jis kalbino ne tik neseniai Nidoje įsikūrusius žmones, bet ir jų vaikus.

Vedėjas tiesioginės transliacijos metu kalbėjosi su trimis vaikais: berniuku ir dvejomis mergaitėmis.

Berniukas ir mergaitė sakė, kad Nida jiems patinka, tačiau trečioji mergaitė atvirai pasakė, kad Nidoje gyventi jai nepatinka. Priblokštas Ignas pasiteiravo kodėl jai čia nepatinka, į ką mergaitė atsakė gana trumpai – „Eik tu šikti“.

Laidos vedėjas neteko žado ir besijuokdamas pasakė: „Tuoj žinios“.

Šis vaizdo įrašas „Facebook“ socialiniame tinkle tapo labai populiarus, sulaukė daugybės reakcijų ir komentarų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugybė piktų komentarų

Po paskelbto vaizdo įrašo „Facebook“ socialiniame tinkle, jis susilaukė didžiulio internautų dėmesio. Nors tarp komentatorių netrūko nuoširdžiai besijuokiančių ir palaikančių mažą mergaitę, vis dėlto internete pasipylė ir daug piktų žodžių.

REKLAMA

Komentatoriai negailėjo kritikos ne tik mergaitei, bet ir jos tėvams. Socialinėje erdvėje skaitytoja Inga rašė:

„Čia ne interviu esmė, o kad auga vaikai be jokios kultūros. Tėvams nesvarbu ir matyt namie panašiai kalbama. Be to nėra jau tokia ši mergaitė maža, kad nesuprastų. Tėvams turėtų būti didelė gėda“.

Kita skaitytoja Aldona palaikė moterį ir pridėjo: „Ko norėti iš vaikų... Pirma reikia auklėti tėvus“.

Nors komentatorių kritikos netrūko būtent mažametės tėvams, atsirado ir tokių skaitytojų, kurie tikino, kad vaiką reiktų auklėti fiziniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

„Per užpakalius mažai gavo. Seniau gavai per užpakalį ir daugiau nebedarei nesąmonių. Dabar nieko nebegalima, kalbėtis su vaiku... kad jau nebepadeda jiems“, – rašė skaitytoja Agnė.

Moterį palaikė ir skaitytojas Rimas, teigdamas, kad jo vaikai tikrai taip niekada nepadarytų :„Čia jau reikia kalbėtis, būtų mano vaikas – gautų normaliai namuose“, – pridūrė jis.

Vertina skirtingai

Psichologas Gediminas Navaitis tv3.lt tvirtino, kad į šį mergaitės elgesį galima pasižiūrėti iš kelių pozicijų.

„Jeigu šį įvykį vertintume kaip pedagogai, tuomet kalbėsime apie blogą mergaitės ugdymą. Jeigu jį vertiname kaip šeimos santykių specialistai, kalbėsime apie jos tėvus. Šį pasakymą galima vertinti ir kaip pajuokavimą. Tokiu atveju pastebėsime, kad žurnalistas pakankamai gerai sureagavo į šį mergaitės pasisakymą“, – sako psichologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Navaitis teigia, kad visuomenė pirmiausia turėtų apsispręsti, kokie vertintojai jie yra ir prisiminti, kad tikriausiai kone kiekvienas esame pasakę panašius žodžius, tik galbūt ne tiesioginio eterio metu.

Atskleidžia elgesį šeimoje

Daugelis komentatorių negailėjo kritikos tėvams, psichologo paklausus, ar tokį mergaitės elegesį galima laikyti auklėjimo spraga, jis patikina, kad tai daug gali atskleisti apie elgesį šeimoje. „Į auklėjimą reikia žvelgti pakankamai plačiai. Tai nėra vien pamokymai, todėl manau, kad niekam nekyla abejonių – toje šeimoje panašūs posakiai pakankamai dažnai naudojami.

Visuomenės reakcija yra pateisinama, todėl, kad čia kalbama apie veiksmus viešoje erdvėje. Suprantama, mažam vaikui galima daryti daugybę nuolaidų ir būtų teisinga pamiršti šią mergaitę. Jos artimieji gavo pakankamą pamoką, rodančią, kad reikia rūpintis vaiko gebėjimu viešai bendrauti“, – tikina psichologas.

REKLAMA

G. Navaitis pastebi, kad tokio didelio neigiamo žmonių dėmesio ši mergaitė susilaukė todėl, kad ji pasakė žodžius ne kur kitur, o tiesioginėje televizijos laidoje.

„Galbūt žmonių reakciją sukelia tai, kad netinkamai buvo elgiamasi viešai televizijos laidoje. Netoleravimas tokio elgesio yra visai priimtinas, nes viešas kalbėjimas turi savas taisykles ir apribojimus“, – priduria jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų