REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Remigijus Žemaitaitis (TV3 koliažas) (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Remigijus Žemaitaitis politikos duoną kremta ne vienus metus. Dviejų berniukų tėvas pripažįsta, kad politiko darbą su šeima dabar pavyksta suderinti vis geriau. Tačiau šį kartą ne apie politiką. Pasinėręs į darbus R. Žemaitaitis tikino siekęs gerbūvio materialinei šeimos gerovei bei savo karjeros sėkmės, bet suprato, kad laikas keistis.

37

Remigijus Žemaitaitis politikos duoną kremta ne vienus metus. Dviejų berniukų tėvas pripažįsta, kad politiko darbą su šeima dabar pavyksta suderinti vis geriau. Tačiau šį kartą ne apie politiką. Pasinėręs į darbus R. Žemaitaitis tikino siekęs gerbūvio materialinei šeimos gerovei bei savo karjeros sėkmės, bet suprato, kad laikas keistis.

REKLAMA

Su šeima kur kas daugiau laiko praleidžiantis politikas pasikeitė neatpažįstamai. R. Žemaitaitis portalui tv3.lt atskleidė, kaip pavyko atsikratyti daugiau nei trijų dešimčių kilogramų ir kokios disciplinos vyrauja jo šeimos gyvenime.

Turi atsakymą į pagyras

Socialiniai tinklai ūžia apie Remigijaus pokyčius, žmonės negaili pagyrų. Pasigirsta ir istorijų, kaip grįžusį į gimtą miestą žmonės painioja su augančiais Žemaitaičių vaikais. Visgi, 36-erių politikas į tai irgi žiūri šmaikščiai.

„Kai grįžtu į gimtą Šilalę, žmonės sako: „mūsų aštuoniolikinis atvažiavo“. Aš iškart jų klausiu, ar taip blogai atrodžiau prieš tai? Juk man prieš tai sakydavo, kad gerai atrodžiau, tai pataikavot, negi?

REKLAMA
REKLAMA

Aš kai pasižiūriu į paskutinius šešis metus, kai buvau Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, vaikus matydavau per mėnesį vos kelis kartus. Todėl gyvenimo būdas ir sveikata lėmė pokyčius.

REKLAMA

Turėjau dvi dideles, rimtas stuburo traumas ir antsvorio daug priaugo, nebuvo tada ir galimybių sportuoti. Bet gydytojai pasakė, kad reikia užsiimti reguliaria aktyvia veikla ir svorį sureguliuoti kuo greičiau“, - pasakojo R. Žemaitaitis.

Reikėjo viską patikrinti per save

Jis tikina, kad pirmiausiai reikėjo nusiteikti psichologiškai, ko ir kiek reikia. Vyras sako, kad lengva laikytis sudaryto mitybos plano ir sportuoti su treneriu, bet tai bus kažkieno kito gyvenimas, o ne pačio susikurtas.

„Tris mėnesius pats žiūrėjau savo mitybą, ką ir kaip turėčiau keisti, į kokį maistą ir kaip mano organizmas reaguoja. Stebėjau, kas man ryte tinka, kas vakare ir po pietų, kai tai susitvarkiau, žiūrėjau, ką galima keisti. Svarbu visą maistą tą patį valgyti, kad organizmas nepatirtų šoko.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, mėgdavau daugiau cukraus įsidėti į gėrimus, bet iškart pajusdavau, kad akys raibuliuoja, paskaičiau apie tai ir grynojo cukraus atsisakiau. Situacija pasikeitė, vadinasi, kiekvienas turi pagal savo organizmą nusistatyti.

Lygiai taip pat su svogūnais, sunku įsivaizduoti medžioklę ar žvejybą be jų, duonos ir lašinių, bet žiūriu, kad man skrandis stipriai reaguoja. Tai pasitikrinau ir supratau, kad žalias svogūnas visai netinka, o keptas – tinka“, - apie atradimus pasakojo R. Žemaitaitis.

Jo teigimu, pagrindinė taisyklė – galvoti, ką valgai ir ką valgysi. Jeigu savaitgalį laukia šventė, bent kelias dienas prieš tai, jis nebevalgo desertų. O jau po šventinio vakaro, kuomet suvalgė daugiau užkandžių, daugiau laiko skiria aktyviai fizinei veiklai – pavyzdžiui, pasivaikščiojimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas yra žmogaus valioja. Valgymas kaip alkoholio vartojimas, gali išgerti ar suvalgyti daug, bet gali ir labai saikingai. Viskas priklauso nuo pačio žmogaus, kiek jis save supranta ir nori kontroliuoti“, - tikina R. Žemaitaitis.

Gamta – antri namai

Šilutėje gimęs politikas – tikras gamtos vaikas. Gamta, kiemo ir ūkio darbai jį lydėjo nuo pat vaikystės. Todėl R. Žemaitaitis neįsivaizduoja kitokios ir savo vaikų vaikystės – jis stengiasi kaip įmanoma daugiau laiko su jais praleisti gamtoje, lauke.

„Mano vaikai yra vyturiai ir mielai keliasi 6 valandą ryto, o būdami kaime, iškart skuodžia į kiemą bei žino, kokius darbus ten reikia dirbti. Su manimi ar seneliu jie visur eina, ir grybauti, ir uogauti. Net būdami Vilniuje, po darželio, jie žino savo sodo darbus. Vienam tenka uogas rinkti, kitam šiltnamį laistyti, o jau su daržovių pavadinimais, seniai jokių problemų neturi.

REKLAMA

Su vaikais užsibrėžėm tokį tikslą, kad ar kasmet išbandysim po naują, mums neįprastą sporto šaką. Žiemą stojom ant snieglenčių, vasarą ant riedlenčių. Planuose jau yra ir jėgos aitvarai ir vandenlentės. Ankstesni metai buvo tingesni, nes ir vaikai buvo mažesni, ir kaime daugiau darbų rankomis buvo dirbamų. Reikia dabar išnaudoti laiką, kol dar jie su manimi nori būti, o ne tik su kiemo draugais“, - pasakojo R. Žemaitaitis.

Žinomas vyras pasakoja, kad galima, kaip daro daugelis, grįžus iš darbo griūti ant sofos, bet galima ir laisvą laiką išnaudoti pasivažinėjimu dviračiais, paspirtukais ar pasivaikščiojimui. Jis tikina, kad daugelį veiklų išbandė prieš dvidešimt metų, o dabar vėl jas atranda iš naujo su vaikais.

REKLAMA

Namie ir šeimoje – disciplina

Du sūnus su žmona, advokate Živile auginantis R. Žemaitaitis retai viešumoje kalba apie šeimą. Kaip pats sako, jam to nereikia ir požiūris to neskatina daryti. Tačiau šį kartą jis sutiko papasakoti, kokios taisyklės egzistuoja jų namuose.

„Aš pats užaugau su aiškiomis taisyklėmis šeimoje ir manau, kad disciplina namuose privalo būti. Apskritai manau, kad disciplina turi būti, kaip ir kariuomenė, privaloma berniukams ir mergaitėms, tam kad ir šeimoje vėliau vienodai abu žmonės viską suprastų. Jeigu vienodo supratimo šeimoje nėra, tai ir vaikai auga be aiškaus auklėjimo, ribų nežinodami.

Man patinka „tarzaniniai“ vaikai, jie tokie ir turi būti. Pas mane du tokie yra, pas brolį trys – tai kas darosi, kai visi susitinka. Bet jie visi žino galiojančias taisykles“, - sako R. Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis iškart prisiminė ne vieną šių dienų atvejį, kuomet tėvai negali su vaikais susitvarkyti ir su paaugliais dėl pagalbos namuose susitarti, bijo peržengti ribas bei tarnybų sulaukti.

Politikas pasakoja, kad jo vaikų gyvenime televizorius ir telefonai užima itin menką laiko dalį. Esą, tam laiko dar bus, o gyvenimą reikia pažinti per gamtą ir realybę. Prie viso to, jis papasakojo ir apie pliusų-minusų sistemą.

„Mano vaikai žino, kad yra pliusų-minusų dienos. Juos renka už atliktus ir neatliktus darbus, elgesį. Pavyzdžiui nesurenka dvylikos pliusų ir jau negauna paspirtuko. Tačiau kitą mėnesį nuo pat pirmos dienos stengiasi. Todėl vaikai aiškiai žino, kas yra skatinimas ir tikslas“, - apie vaikų auklėjimą pasakojo R. Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų