REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
64
Laisvalaikis prie Žaliųjų ežerų (nuotr. Eimanto Genio)

Daugumoje šalies maudyklų ir rekreacijai skirtų vietų vandens kokybė tinkama maudytis, to nepatariama daryti tik Nevėžyje ties Kėdainiais, Vievio ir Nestrėvaičio ežeruose.

64

Daugumoje šalies maudyklų ir rekreacijai skirtų vietų vandens kokybė tinkama maudytis, to nepatariama daryti tik Nevėžyje ties Kėdainiais, Vievio ir Nestrėvaičio ežeruose.

REKLAMA

Kaip skelbia Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, 99 iš 114 stebimų maudyklų atlikus mikrobiologinių tyrimų rezultatus, vandens kokybė atitiko reikalavimus, likusioje dalyje maudyklų tyrimai bus atliekami šią savaitę.

Vis dėlto trys iš 98 tikrintų rekreacijai skirtų zonų reikalavimų neatitiko – gegužės 21-osios duomenimis, vandens kokybė nebuvo tinkama Kėdainių rajone, Nevėžio upėje ties Pašilių sodais, o gegužės 22-ąją – Elektrėnų savivaldybės Vievio ir Nestrėvaičio ežeruose, Semeliškių poilsio zonoje.

Šiemet gegužęs 1-ąją įsigaliojus naujai paplūdimių higienos normai, atliekami smėlio parazitologiniai tyrimai, intensyvaus vandens žydėjimo metu – melsvadumblių tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA

Paplūdimių teritorija turi būti suskirstyta į atskiras funkcines zonas: poilsio, maudymosi, fizinio aktyvumo ir zoną, skirtą lankytis su gyvūnais. Paplūdimio prieigose matomoje vietoje turi būti įrengiama paplūdimio schema su pažymėtomis funkcinėmis zonomis.

REKLAMA

Vandens kokybės tyrimai maudyklose atliekami prieš maudymosi sezoną, vėliau – kas dvi savaites nuo birželio pradžios iki rugsėjo 15 dienos. Duomenys apie maudyklas teikiami ir Europos komisijai.

Primename, kad nuo birželio 1 d. Vilniaus mieste skelbiama maudymosi sezono pradžia, praneša Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas.

Artėjant vasarai, kaip ir kiekvienais metais, Vilniaus departamento specialistai dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės organizuotoje komisijoje, kuri patikrino, ar miesto paplūdimiai ir maudyklos atitinka švaros ir saugumo reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus departamento specialistai įvertino keturių ežerų Salotės, Žaliųjų, Tapelių ir Baldžio bei Neries I ir II Valakupių ir Žirmūnų maudyklų vandens mikrobiologinę taršą ir paplūdimiuose tiekiamo geriamojo vandens kokybę.

Nustatyta, kad Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atlikti geriamojo ir maudyklų vandens kokybės tyrimai atitinka Lietuvos higienos normų reikalavimus.

Kad Vilniaus miesto gyventojai jaustųsi saugūs, šių ežerų ir Neries vanduo visą vasaros sezoną bus tiriamas kas dvi savaites pagal sudarytą maudyklų vandens kokybės stebėsenos grafiką.

Maudymosi sezonas tęsis iki rugsėjo 15 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų