REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
TOP 10 vietų, kur keliauti Lietuvoje pirmąjį vasaros savaitgalį (TV3 koliažas)

Pirmasis birželio savaitgalis žymi ne tik prasidėjusią vasarą, bet ir pirmąją vasarišką šventę – Tėvo dieną. Pastarąją savaitę Lietuvoje buvo itin karšta, todėl nenuostabu, kad norėjosi būti lauke, gaivintis vandens telkiniuose.

6

Pirmasis birželio savaitgalis žymi ne tik prasidėjusią vasarą, bet ir pirmąją vasarišką šventę – Tėvo dieną. Pastarąją savaitę Lietuvoje buvo itin karšta, todėl nenuostabu, kad norėjosi būti lauke, gaivintis vandens telkiniuose.

REKLAMA

Tačiau net karštu oru galima šventinę dieną ir visą savaitgalį galima praleisti aktyviai. Siūlome jums išsirinkti sau tinkamą maršrutą ir praleisti dieną su mylimu tėčiu.

1. Festivalis „Postcosmos“

Vasaros pradžiai siūlo atverti Visatos paslaptis. Birželio 1-3 dienomis vyksiančiame mini festivalyje „Postcosmos“ visi bus kviečiami dalyvauti ekskursijose po Lietuvos etnokosmologijos muziejų ir Molėtų astronomijos observatoriją, kur bus galima sužinoti daug naujo apie kosmosą ir patiems stebėti dangaus kūnus per du galingus teleskopus. Festivalio dalyviams skirtos ekskursijos vyks net iki antros nakties. Astronomijos observatorijos specialistai sako, jog dangus festivalio metu bus giedras, tad žvaigždės stebėtojams atsivers visu gražumu.

Molėtų krašto muziejaus Etnografinėje sodyboje festivalio metu veiks auditorija, kurioje keturi savo sričių ekspertai skaitys paskaitas. Viena labiausiai intriguojančių – radijo laidų vedėjo Bernardo Šaknio paskaita-diskusija apie tai, kaip žurnalistams ir pramogų pasaulio atstovams sektųsi dirbti nežemiškomis sąlygomis. Bernardas svarstys, kokias transliacijas vykdys Marso siųstuvai, kai ten veiks šokių klubai ir ką apskritai galėtų groti kosmoso radijas.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pilys ir dvarai

2018-aisiais lankytojams duris atvers daugybė dvarų. Keliautojai kviečiami į dvarus, jau gerai žinomus dėl savo kruopščios restauracijos, dėl įdomių muziejų, puikių paslaugų ar aukšto lygio kultūrinių veiklų. Tačiau verta pažinti ir daugybę kitų – mažų ar didelių, geresnės ar prastesnės būklės dvarų. Visi ir kiekvienas iš jų yra praėjusių laikų liudytojas ir daro įtaką kultūrinei ir ekonominei vietovės raidai.

REKLAMA

3. Medžių lajų takas Anykščiuose

Tai vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Takas prasideda netoli Puntuko akmens. Medžių lajų takas nuo žemės pamažu kyla iki 21 metro ties medžių laja. Takas medžių lajų viršūnėmis vingiuoja 300 metrų. Toliau galima lipti aukštyn į 35 metrų aukščio bokštą, iš kur galima apžvelgti Anykščių šilelį.

4. Labirintų ir pramogų parkas Anykščiuose

Anykščiuose pradėjo veikti karklų labirintų parkas. Jis yra šalia kelio į Kurklius, prie Šlavėnų. Toks parkas yra vienintelis tiek Lietuvoje, tiek ir Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

5. Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas

Tai aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje. Jo aukštis – 36 m. Pirmą kartą Lietuvoje turėsite galimybę savo akimis iš paukščio skrydžio išvysti Siesarties hidrografinį draustinį ir vaizdingiausio Aukštaitijoje miškingo ežeringo kraštovaizdžio etaloną – pasižymintį unikaliais pusiasaliais, salomis, retų rūšių augalais, gyvūnais bei kitomis gamtos vertybėmis – Lakajų kraštovaizdžio draustinį, apimantį Baltųjų ir Juodųjų Lakajų ežerų duburius.

6. Pakruojo dvaras

Šis dvaras pateko tarp 18 patraukliausių turizmo vietovių Europoje. Klasicistinio stiliaus dvaras Šiaurės Lietuvos krašte, garsėjančiame aludarystės tradicijomis bei bajorų virtuve, dešiniajame Kruojos upės krante yra patekęs į Rekordų knygą kaip didžiausias iki šių dienų išlikęs dvaro pastatų kompleksas mūsų šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Varnikų pažintinis takas

Pažintinio tako ilgis – 3,5 km. Take įrengta 10 informacinių stotelių, kur aprašomas besikeičiantis kraštovaizdis bei čia randamos augalų ir gyvūnų rūšys, kelios poilsio vietos su suoleliais, keletą pavėsinių ilgesniam atokvėpiui. Dalis tako yra medinis, likęs - gruntinis miško takelis.

Pakeliui lydi krypties rodyklės, padėsiančios nepasiklysti.

8. Kadagių slėnis

Tai botaninis draustinis Arlaviškių kaimo (Taurakiemio sen., Kauno raj.) pakrašty, stačiame Nemuno kilpos šlaite apaugęs paprastaisiais kadagiais. Išskirtinė kadagyno ypatybė yra oro grynumas, nes kadagys – vienintelis augalas Lietuvoje, išskiriantis ypatingai daug dezinfekuojančių ir gydančių medžiagų.

REKLAMA

Kadagių slėnio viršutinėje dalyje, ant skardžio krašto įrengtas pažintinis pėsčiųjų takas. Visas takas yra 1,3 km ilgio, tame tarpe – 501 m pakylėto lentinio tako. Už jo prasideda įprastas miško takelis, supamas prieš 50 metų pasodinto miško želdinių juostos.

9. Sartų ežero apžvalgos bokštas

Sartų ežero apžvalgos bokštas stovi Baršėnų kaime, Rokiškio rajone, Sartų regioninio parko teritorijoje. 2006 m. jis pastatytas privačiomis lėšomis. Sartų ežero apžvalgos bokštas yra 33 metrų aukščio.

10. Akmenų rūžos pažintinis takas

Tytuvėnų regioniniame parke Užpelkių botaniniame zoologiniame draustinyje atidaromas Akmenų rūžos (ruožo) pažintinis takas, kuris unikalus ne tik gamtine, bet ir menine prasme. Garsūs Lietuvos skulptoriai iš akmenų sukūrė originalias skulptūras ir instaliacijas. Akmenų rūžos pažintinio tako ilgis apie 1,3 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų