REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Greta Pušinskytė kuria neįtikėtinus keliaraiščius (nuotr. asm. archyvo)

Lenos Magdalenos vardas jau pažįstamas daugumai nuotakų, o draugų tarpe ji žinoma kaip Greta Pušinskytė. Mergina save nuo vaikystės prisimena kaip išskirtinai verslią, ambicingą ir siekiančią savo tikslų merginą.

12

Lenos Magdalenos vardas jau pažįstamas daugumai nuotakų, o draugų tarpe ji žinoma kaip Greta Pušinskytė. Mergina save nuo vaikystės prisimena kaip išskirtinai verslią, ambicingą ir siekiančią savo tikslų merginą.

REKLAMA

Persikrausčiusi gyventi į Vilnių, Greta pradėjo studijuoti Statybų inžineriją. Nuolatos tekdavo susidurti su žmonių nuostaba, išgirdus, kad studijuoja tokią merginų tarpe nepopuliarią specialybę.

„Niekaip nesiryžau mesti nepatinkančių mokslų, tad nusprendžiau įsitikinti, ar sena svajonė siuvimas – man“. Neilgai trukus ji atliko neapmokamą praktiką pas garsų šalies dizainerį.

Būtent čia, kai niekas nemokėjo nei cento, žinant koks brangus yra rankų darbas, mergina suprato, kad tai yra būtent jai. Greta sako, kad renkantis specialybę, reikia mąstyti apie tai, ką darytum, jei už tai tau nemokėtų nei cento. Praktika galiausiai pasibaigė perstojimu į kitą specialybę, kuri artimesnė jos versliai asmenybei.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina pasakoja, kad Instagram tinkle dažnai sulaukia žinučių iš merginų, kurios teiraujasi apie jos veiklą mados srityje ir dizaine. „Dažnai mano sekėjai galvoja, kad studijuoju mados dizainą ar kažką panašaus; sulaukiu klausimų, ar patinka, merginos renkasi specialybę ir joms įdomi mano patirtis ir pasiūlymai.“ Tačiau realybė kiek kitokia. – šypsosi Greta.

REKLAMA

Vestuvinių madų sūkuryje 

Kurti ir gaminti vestuvinius keliaraiščius paskatino draugė, dirbusi apatinio trikotažo parduotuvėje ir susidūrusi su klienčių klausimais dėl vestuvinių keliaraiščių, kurių parduotuvės išties neturėjo.

Greta pasakoja, kad iškart suprato, jog tai neišnaudota niša Lietuvoje ir kad reikia to imtis, nes visus pagrindus padaryti kokybišką ir prabangiai atrodantį keliaraištį turi, tačiau prisipažįsta, kad to ėmėsi tik gerokai po laiko prieš pat vasaros vestuvių sezoną.

„Tuo metu, kai supratau, kad imsiuos siūti keliaraiščius, artėjo egzaminai, dirbau restorane ir su dizaineriais, turėjau daug ir jau svarbesnių nei tik siuvinėti pareigų. Turbūt tas didelis tempas ir gera energija, darant tai kas patinka, mane ir pastūmėjo imti ir tiesiog daryti.“

REKLAMA
REKLAMA

„Lena Magdalena Couture“ dabar kone geidžiamiausi nuotakų vestuviniai keliaraiščiai. Greta pradėjusi šį verslą pasakoja pastebėjusi tendenciją, kad labai dažnai keliaraištį nuotakai perka jos pamergės kaip dovaną mergvakario proga. Mergina prasitaria, kad kartais keliaraiščius tenka parduoti ir vyrams.

Tačiau pasitaiko ir užsakymų atšaukimas, nes vyras nepalaiko keliaraiščio idėjos. Visgi Lena Magdalena – apie moterį, kurios visi ilgisi: nuostabios akys, šviečianti šypsena, pritrenkiantis kūnas. Ji viskas, ko gali norėti ir daugiau. Kūrėja sako, kad jei tu pakankamai sėkmingas ir su ja susipažinai, nebenorėsi jos paleisti. Nes ji tokia – vienintelė. “Ir tai apie mano klientes”, - sako Greta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsimylėk gyvenimą, kurį gyveni 

„Gebėjimą ypatingai gerai planuoti laiką paveldėjau iš mamos. Kartais ji sako, kad tai darau net geriau už ją.“, - pasakoja mergina.

Dabar Greta kas ryt keliasi 6 valandą ryto, lanko universitetą, popiet keliauja į profesinę mokyklą siūti, ir taip penkias dienas per savaitę.

Kartu spėja lankyti sporto salę, dirbti su garsia dizainere, laiku pristatyti užsakytus keliaraiščius, kurti naujus, organizuoti fotosesijas, o idėjos neišsisemia.

Lenos Magdalenos kūrėja pasakoja, kad susipažindama su naujais žmonėmis nuolat susiduria su nuostabos pilnais klausimais. „Man ir malonu, kai žmonės sako, grįšiu namo ir apie tave papasakosiu savo dukrai, bet kartu kaskart tenka argumentuoti, kodėl studijuoju finansus ir kartu dirbu ir mokausi meno srity.

Atsakymas labai paprastas – esu įsitikinusi, kad jaunas žmogus norėdamas būti dizaineriu turėtų pradėti nuo paprastos profesinės mokyklos ir išmokti siūti. Iš tikrųjų niekada net nesvajojau apie dizaino studijas, ar kažką panašaus. Visada svajojau įsimylėti gyvenimą – atrodo pavyko”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų