Užtruksite vos pusvalandį: greita užkepėlė taps mėgstamiausia

Kuo ilgesni vakarai, tuo mažiau laiko norisi sugaišti gaminant vakarienę. Todėl naujienų portale tv3.lt kasdien rasite puikių ir labai greitai įgyvendinamų idėjų. 

Pomidorų ir sūrio tarta (nuotr. asm. archyvo)
34

Worldrecipes.lt siūlo pagaminti pomidorų ir sūrio tartą, tačiau mes ją pavadinkime paprasčiau - užkepėlė, kuri savo skoniu nepaliks abejingų. Užtruksite labai greitai, o rezultatu liksite patenkinti. 

Jums reikės:

Pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos, 250 gramų vyšninių pomidoriukų, 250 gramų rikotos, 2 kiaušinių, šviežio baziliko, parmezano sūrio, druskos, pipirų. 

(34 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Žingsnis po žingsnio: gaminame tinginių kotletus
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Jei reikia, tešlą iškočiojame į 25x38 centimetrų stačiakampį.

3. Tuomet tešlą dedame ant kepimo skardos. Aplink tešlos kraštus aštriu peiliu padarome maždaug 2,5 centimetrų pločio įpjovas. Neįpjauname iki galo.

4. Po to dubenyje sumaišome rikotą, sutarkuotą parmezaną, paplaktus kiaušinius, kapotus bazilikus, druską ir pipirus.

5. Užtepame sūrio masę ant tešlos. Kraštus paliekame neteptus. Ant viršaus išdėliojame pusiau supjaustytus pomidorus. Užbarstome daugiau druskos ir pipirų.

6.Kepame maždaug 20 minučių, kol tešla iškils bei dailiai apskrus, o vidus iškeps. Papuošiame bazilikų lapeliais, tiekiame su salotomis. Skanaujame!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų