REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Virš prarajos pakibusi ir dar viena įspūdinga uola, taikliai pavadinta „Trolio liežuviu“ (Trolltunga), rašo kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 700 m aukštyje virš Ringedalsvatnet ežero (1100 m virš jūros lygio) kyšančią uolą pasiekti nėra itin paprasta. O ir pasiekus ne visiems pavyksta suvaldyti baimę atsistoti ant uolos krašto! Tačiau drąsiausiems ir smalsiausiems garantuotas užburiantis vaizdas ir adrenalinas.

REKLAMA

Norint pasiekti „Trolio liežuvį“ reikia vykti į Hordalando regioną pietvakarių Norvegijoje ir keliauti pėsčiomis per kalnus - šis žygis paprastai trunka apie 8-10 valandų (skaičiuojant į abi puses). Žygio galimybė priklauso ir nuo sezono. Paprastai rekomenduojama keliauti nuo birželio vidurio iki rugsėjo vidurio.

Žygis iki „Trolio liežuvio“ nėra lengvas ir reikalauja specialaus pasirengimo. Reiktų atminti, jog daug kur kalnuose nėra mobiliojo ryšio. Žygiui būtina turėti patogius batus bei tinkamus rūbus, be to, reiktų atminti, kad orai Norvegijos kalnuose yra itin permainingi ir būti tam pasirengus.

Žygis prasideda Skjeggedal vietovėje, kurią galima pasiekti iš Odda važiuojant pro Tyssedal. Skjeggedale galima palikti automobilį (aikštelė, kaip ir beveik visur Norvegijoje, yra mokama, apie 100 NOK/dieną).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų