Kai nėra laiko suktis virtuvėje – greiti ir gardūs silkės blyneliai

„Per Kūčias šis patiekalas yra mano vienas mėgstamiausių. Mano mama tokius blynelius visada kepdavo Kūčių rytą, nes, kaip žinia, šią dieną negalima valgyti mėsos, kiaušinių ir pieno produktų, na ir dar saldumynų“, – šypteli tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Silkės blyneliai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 1–2  silkių juostelių aliejuje; 100 ml šalto vandens; miltų; 1 vidutinio dydžio svogūno; 1 arb. š. balzaminio acto; druskos, pipirų, džiovintų krapų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Vandenį sumaišome dubenyje su tiek miltų, kad gautumėte jogurto tirštumo tešlą. Nereikia, kad tešla būtų per daug tiršta, kitaip blynai bus kietoki. Svogūną susmulkiname, apkepiname keptuvėje su aliejumi, paliekame atvėsti. Pusę svogūno sudedame į tešlą, išmaišome. Tešlą pagardiname pipirais, druska, džiovintais krapais.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Silkės juostelę supjaustome didesniais gabalėliais. Pilame šaukštą tešlos į keptuvę, tuomet dedame pora silkės gabalėlių, užpilame puse šaukšto tešlos, kad padengtų silkės gabalėlius. Blynelius kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Puse likusio kepinto svogūno apibarstome silkės blynelius, o kitą pusę sumaišome su balzaminiu actu ir apibarstome ant blynelių. Galite ir visą likusį svogūną sumaišyti su balzaminiu actu. Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų