Kopūstų mišrainė žiemai: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Kopūstų mišrainė žiemai (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.

Kopūstus supjaustome smulkiai peiliu ir arba sutarkuojame. Morkas nuskutame ir sutarkuojame. Česnaką susmulkiname. Išverdame marinatą, atvėsiname. Jį pilame ant daržovių, paslegiame ir laikome parą laiko vėsiai. Po 24 val mišrainę sudedame į stiklainius ir laikome šaltai.

 


Rašyti komentarą...
D
Danute
2020-10-07 15:26:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tikrai skanu. Gaminu jau eile metu. Bet pasigaminu kokiom dvoem savaitem, o kai suvalgom vel gaminu, juk kopustu ir morku yra istisus metus.
Atsakyti
-5

V
Virginija
2020-10-09 21:13:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
man skanu kada kopūstai savose sultyse išrūksta (Y)
Atsakyti
-1

A
Agota
2020-10-07 18:36:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gaminu tokią daugiau kaip 50 metų.ne veltui sakoma nauja tai,kas užmiršta sena.
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (16)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų