REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ilgai jums pavyksta išlaikyti erekciją ir ar tai atitinka jos lūkesčius? Skaitykite toliau ir sužinosite.

Kaip ilgai jums pavyksta išlaikyti erekciją ir ar tai atitinka jos lūkesčius? Skaitykite toliau ir sužinosite.

REKLAMA

Daugelis vyrų bent kartais pasvarsto, ar jiems pavyksta pakankamai ilgai išlaikyti erekciją – tai galioja tiek linkusiems į priešlaikinę ejakuliaciją, tiek manantiems, kad lovoje yra tikri eržilai, rašoma dailystar.co.uk.

„Journal of Sexual Medicine“ publikuotas tyrimas parodė, kad vidutinė lytinio akto trukmė yra vos 5,4 minutės.

Apklausos būdu atliktame tyrime dalyvavo 474 heteroseksualūs vyrai iš Didžiosios Britanijos, Olandijos, Ispanijos, Turkijos ir JAV. Dauguma vyrų erekciją išlaiko nuo 4 iki 11 minučių, bet trukmės atžvilgiu pirmauja britai. Vidutiniškai jie iki ejakuliacijos ištveria 10 minučių.

Tačiau šis tyrimas neatsižvelgė į vieną svarbų dalyką – kiek laiko moterys pageidauja palaikomos erekcijos? 2004 metais „Journal of Sex Research“ publikuotas tyrimas išsiaiškino, kad žmonės paprastai mėgaujasi 11–13 minučių preliudijos ir tuomet – 7–8 minutėmis sueities. Gali pasirodyti, kad tai – pakankamas laikas, bet moterys norėtų, kad seksas truktų dukart tiek.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys sako, kad idealiu atveju seksas turėtų trukti maždaug 25 minutes preliudijos, o tuomet – 14–16 minučių sueities. Taigi, vyrai erekciją paprastai išlaiko maždaug penkias minutes, o moterys norėtų, kad visa patirtis truktų 39–41 minutę. Tad ką daryti vyrams, kad seksas truktų ilgiau?

REKLAMA

Yra būdų, kaip patobulinti savo įgūdžius lovoje ir tiems, kuriuos vargina priešlaikinė ejakuliacija (kai vyras paprastai ejakuliuoja per dvi minutes) ar erekcijos disfunkcija, ir tiems, kurie tiesiog yra linkę greitai baigti. „Lloyds“ vaistinių tinklo internetinis gydytojas dr. Tomas Brettas, patyręs seksualinės medicinos srityje, siūlo tris puikius patarimus, kaip erekciją išlaikyti ilgiau.

1. Elgesio metodai

Išbandykite „suspaudimo metodą“ – prieš orgazmą suspauskite varpos galiuką, kad neįvyktų ejakuliacija – arba „start–stop“ metodą – artėjant orgazmui, stimuliaciją sumažinkite. Prieš pat ejakuliuojant suspaudus varpos galiuką impulsas ejakuliuoti sumažės. Laikui bėgant turėtumėte įprasti atpažinti šį impulsą ir suspaudimo metodu išmokti save kontroliuoti.

REKLAMA
REKLAMA

2. Neskubėkite

Paprastai kuo greitesnis sueities tempas, tuo greičiau vyras ejakuliuoja. Greiti ir stiprūs judesiai priartina orgazmą, o lėtesni, švelnesni judesiai leidžia mažiau stimuliuoti varpos galiuką ir atideda ejakuliaciją. Tokiu būdu taip pat lengviau kontroliuoti ejakuliaciją.

3. Bendravimas

Būtinai partnerei pasakykite, kas jums tinka, ir kas – ne. Atviras požiūris į seksą taip pat padės atsipalaiduoti ir nuraminti greitą ejakuliaciją skatinantį nervingumą. Jei problema vis tiek nedingsta, turėkite omenyje, kad yra įvairių gydymo ir terapijos būdų. Nuolat priešlaikinę ejakuliaciją patiriantiems vyrams geriausia kreiptis į gydytojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų