Turbo greitas želės tortas: prireiks vos kefyro ir uogų

„Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Kefyro desertas su braškėmis (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Reikės: 1 l kefyro; 1 l braškių; 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens, jei brinkinti; 7–10 v. š. cukraus (reguliuokite pagal savo skonį).

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į kefyrą suberiame cukrų, išmaišome ir leidžiame ištirpti. Braškes nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Įmaišome į kefyrą. Želatiną išbrinkiname garų vonelėje. Šiek tiek pravėsinus supilame silpna srovele į kefyro masę. Gerai išmaišome. Desertą pilame į norimą formą ir dedame į šaldytuvą stingti.


Rašyti komentarą...
P
Patarkite prasau
2020-08-02 22:41:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kažkada bandžiau daryti, tai zelatina plaukiojo atskirai nuo kefyro. Kaip voratinklis ar net blogiau sakyčiau. Gal kefyras buvo per liesas ar zelatina netinkama. Gal kas žinote, kodėl taip gali atsitikti ir ką daryti, kad taip nebūtų
Atsakyti
0

N
Nesveikas
2020-08-03 00:22:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gal jūs davet želatinai užvirti? Negalim kad uzvirtu
Atsakyti
0

V
Virginija
2020-08-03 10:30:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
Želatiną reikėjo pašildyti /ar šiek tiek pakaitinti, bet ne užvirti/ ir tada supilti į kefyrą Ir bus ok.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (6)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų