Jeigu darže pražydo daugybė česnako žiedų, Irina dalinasi patarimu, kaip tinkamai juos paruošti žiemai.

Česnako žiedų žiedkočių paruošimas žiemai (nuotr. asm. archyvo)

Česnako žiedų žiedkočių paruošimas žiemai (nuotr. asm. archyvo)

„Man niekada nepakilo ranka išmesti šį gėrį į komposto dėžę, todėl visus žiedkočius perdirbu į nuostabaus aromato ir skonio prieskonius. Ir džiovinu, ir marinuoju, ir su druska bei krapais pertrinu, ir į šaldiklį kraunu. Bet šį kartą pasidalinsiu apie aliejuje troškintus žiedkočius“, – rašo moteris.

(4 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Česnako žiedų žiedkočių paruošimas žiemai

Reikės: 500 gr. česnako žiedų žiedkočių; 10–11 v.š. aliejaus (apie 200ml, bet kiekį galit reguliuoti); 1 v.š. druskos.

Žiedkočius sumala su mėsmale per vidutinio dydžio sietelį, sumaišo su aliejumi bei druska, po to troškina keptuvėje po užvirimo 6 min ir iškart karštus sudeda į iškaitintus stiklainius.

„Viskas labai paprasta. Svarbiausia, kad nereikia nei šaldiklio, nei šaldytuvo. Laikyti galima virtuvės spintelėje. Naudoju marinatams, salotoms... Žodžiu, tik į pieniškus ir konditerinius patiekalus nededu. Dalį sumaltų žiedkočių be druskos suvyniojau į foliją ir įdėjau į šaldiklį“, – sako Irina.

Šaltinis: vakavimas.lt

Vitalijus
2020-06-18 19:07:51
Adamkus nenori kad Nauseda nuviltu ji.
Atsakyti
(4 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Česnako žiedų žiedkočių paruošimas žiemai
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
ADELĖ 2020-06-26 09:38:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Geras patarimas.Ačiū.    ATSAKYTI
Vitalijus 2020-06-18 19:07:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Adamkus nenori kad Nauseda nuviltu ji.   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų