REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta.

„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta.

REKLAMA

Reikės: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; 1 kg jautienos; 200 g rūkytos šoninės; apie 8 skiltelių česnako; 5 morkų; 400 g pievagrybių; 4 didelių bulvių; 2 paprikų raudonų; 1 aitriosios paprikos; 200 ml raudono vyno; 350 ml jautienos sultinio; 1 šaukšto džiovinto čiobrelio; 3 šaukštų pomidorų pastos; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; 2 šaukštų krakmolo (bulvių arba kukurūzų); nedidelio pundelio petražolių patiekimui.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname supjaustytą vieno kąsnio gabaliukais jautieną (prieš tai apvoliojame ją krakmole). Ji turi apskrusti, kad viduje liktų sultys mėsos. Išimame iš keptuvės ir dedame į troškinimui skirtą puodą.

Keptuvėje apkepiname smulkintą šoninę. Kepiname, kol taps traški. Sudedame į puodą šalia jautienos. Į keptuvę sudedame smulkintus  česnakus, paprikas, aitriąją papriką, morkas, grybus ir lengvai pakepiname.

REKLAMA
REKLAMA

Sudedame kepintas daržoves į puodą, tuomet dedame smulkintas bulves, pomidorų pastą, čiobrelius, druską, pipirus, pilame sultinį ir vyną. Uždengiame puodą ir dedame į orkaitę 180 C. troškintis apie 45 min., kol bulvės suminkštės su daržovėmis ir padažas taps klampus. Prieš tiekiant užberiame smulkintų petražolių.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų