Mėgstate kinišką vištieną valgyti restoranuose? Šį kartą išbandykite tokią vištieną pasigaminti namuose, o pasinaudoję Jurgitos receptu, tikrai nenusivilsite.

Kiniška vištiena Guo Bao (Nuotr. Jurgittos receptai)

Kiniška vištiena Guo Bao (Nuotr. Jurgittos receptai)

Vištienai: 300 gr. vištienos filė; 50 gr. kukurūzų krakmolo.

Marinatui: 1 v.š. sojos padažo; 1 a.š. acto (naudojau obuolių); 1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio); 2/3 a.š. malto imbiero.

Padažui: 3 v.š. sojos padažo1 v.š. acto (naudojau obuolių)2 a.š. cukraus; 3 v.š. vandens; 0,5 v.š kukurūzų krakmolo.

Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis – kaip kam skaniau. Užpilame marinato ingredientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai pasidengia krakmolu. 

Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau – nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

REKLAMA

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingredientus – soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas.

Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!

P.S. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti – galima padidinti vieno ar kito ingrediento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate).

Šaltinis: Jurgittos receptai

Skaitytoja
2020-05-22 18:11:35
Aš irgi dažnai gaminu kinietiškai vištieną,tik nededu acto,jis nereikalingas.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Skaitytoja 2020-05-22 18:12:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Dedu išspaudus citrinos sultis   ATSAKYTI
Skaitytoja 2020-05-22 18:11:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš irgi dažnai gaminu kinietiškai vištieną,tik nededu acto,jis nereikalingas.   ATSAKYTI
Rolis 2020-05-21 19:24:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Siauraakes vistos skanesnes   ATSAKYTI
Ra 2020-05-22 12:27:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Tai ir esk siauraakes !!  
Aneliuke 2020-05-21 14:59:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Pakeislim pavadinima,kinai nevalgo vistienos. Nebent tik ju kojas grauzia .Ka jie eda ,visas pasaulis zino.....   ATSAKYTI
Ra 2020-05-22 12:28:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Dar vienas toks pats rašo ??!  
G. Ramzis 2020-05-24 04:10:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Teip jie eda tik vistos pimpalus sojos padaze  

Top Video

„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. Sesutės Emilija ir Martyna pasakė, kuo užsiima jų tėtis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Mįslingas trenerio nužudymas: kūną paslėpė taip, kad nesuuodė net tarnybiniai šunys
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Kaimynė gyvenimą pavertė tikru pragaru: nufilmavo, kas vyksta rytą vakarą
DABAR RODOMA
Per Vyriausybės posėdį užsirūkusiam finansų ministrui – Skvernelio prašymas
REKLAMA
Vištienos kepsneliai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Taukšt ir gardūs vištienos kepsneliai ant stalo. Beje, visai neplanavau kepti vištienos kepsnelių, bet kai po ranka vis dar yra cukinijų ir taip mano mėgstamų paprikų, nuodėmė ...
Mėsos marinavimo klaidos  (nuotr. Shutterstock.com)
Visiems yra pasitaikę marinuojant mėsą suklysti, gal net ne kartą, todėl štai keletas patarimų, kaip klaidas greitai ištaisyti. Pasirodo, mėsos marinavimas nėra toks ...
Silkės kapotis (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Šiam patiekalui idealiai tiks marinuota silkė, nes ji turi malonaus rūgštumo ir nėra sūri. Pats patiekalas – kažkas tokio, labai skaniai susivalgė ir tikrai norėjosi dar ir ...
Žuvies marinatas
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
Kuršėnų vyniotinis (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų