REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Lietuvoje sužibo dar 12 eglių  (nuotr. facebook.com)

Lietuvoje penktadienį be jau aprašytų tv3.lt portale eglių, sužibo dar dvylika žaliaskarių. Savo miesto egles įžiebė Biržų, Ignalinos, Joniškio, Kelmės, Kupiškio, Molėtų, Pakruojo, Prienų, Šilutės, Telšių, Vilkaviškio, Zarasų, Skuodo ir Mažeikių miestai. 

19

Lietuvoje penktadienį be jau aprašytų tv3.lt portale eglių, sužibo dar dvylika žaliaskarių. Savo miesto egles įžiebė Biržų, Ignalinos, Joniškio, Kelmės, Kupiškio, Molėtų, Pakruojo, Prienų, Šilutės, Telšių, Vilkaviškio, Zarasų, Skuodo ir Mažeikių miestai. 

REKLAMA

Įvertinti visas žaliaskares galite ir mūsų nuotraukų galerijoje:

Panevėžys pirmasis iš didmiesčių įžiebė eglė

Prieš kelerius metus Panevėžys neturėjo kur dėti akių iš gėdos, kai artėjančių Kalėdų proga miesto centre pastatė kreivą ir aptriušusią eglę. Tačiau lazda turi du galus, nuo to laiko eglės įžiebimo šventei Aukštaitijos sostinėje buvo ruošiamasi ypač kruopščiai.

Šiuolaikiška ir moderni

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Žibutė Gaivenienė  pasakojo, kad šios Kalėdos atsinaujinančiame Panevėžyje bus su inovacijų ženklu – mieste spindės moderni, šiuolaikiška eglė ir dekoracijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Viešųjų pirkimų konkursą Kalėdų puošmenoms įrengti laimėjo bendrovė „Lumidėja“ ir ji stengsis, kad šventė būtų išraiškinga, suteikianti vietos susikaupimui, nuotaikai ir dvasingumui išreikšti. Miestas papuoštas origami gervėmis, o japonų legendą liudija, kad žmogus, kuris išlanksto tūkstantį origami gervių, gali sugalvoti vieną norą, kuris būtinai išsipildys.

REKLAMA

Tai laimės simbolis ir panevėžiečiai galės mintyse dėlioti savo norus, kurie gali ir išsipildyti“, – pasakojo kone apie pagrindinį Kalėdų puošybos elementą Ž. Gaivenienė ir teigė, kad šie netradiciniai sprendiniai turėtų pabrėžti Panevėžio išskirtinumą, technologinį pažangumą.

„Be to, – tęsė toliau Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, – inovatyvaus miesto temą sustiprins interaktyvi programa „Pakuždėk norą“. Tai leis panevėžiečiams ir miesto svečiams prisiliesti prie išmaniųjų technologijų, patirti kitokių pojūčių, įsitraukti į kalėdinio miesto vyksmą. Tiesiog reikės pakuždėti norą ir išpuošta eglutė sužibės smarkiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdinėmis dekoracijomis papuošta dalis Laisvės aikštė, Vilniaus g. (nuo J. Basanavičiaus iki Klaipėdos g.), Respublikos g. (nuo Vasario 16-osios iki P. Puzino g.) su tiltu, Elektros g., Vasario 16-osios g. (iki A. Smetonos g.), Savanorių a. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), Ukmergės g. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), J. Basanavičiaus g. (nuo Vilniaus iki A. Jakšto g.) su tiltu.

Techniniai trukdžiai Širvintų nuotaikos nesugadino

Daug apkalbų sulaukusi Širvintų eglė praeitą penkatdienį buvo įžiebta oficialiai. Tiesa, miesto merei Živilei Pinskuvienei tai padaryti kartu su Kalėdų seneliu pavyko ne iš pirmo karto. 

Pagrindinė Širvintų miesto eglė dar prieš įžiebimą sulaukė nemažai kalbų, mat gyventojai piktinosi, kad ji visai nepanaši į dailią žaliaskarę. Jos įžiebimo metu Kalėdų seneliui ir miesto merei Živilei Pinskuvienei teko susidurti ir su nemenkais trikdžiais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdami įžiebti eglę, tai jie bandė padaryti iš pradžių net keturis kartus. Žinoma, būtų galima sakyti, kad tokia renginio programa. Bet Kalėdų seneliui paraginus dar kartą užlipti ant scenos muzikos grupei, tapu aišku, kad eglutės žiebėjai susidūrė su techniniais sunkumais. 

Laimei, užlipus miesto merei antrą kartą ant scenos, eglutę įžiebti pavyko. Miesto aikštėje nušvito baltoji sniego karalienė. 

Sulaukė apkalbų

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad visai neseniai sulaukė skaitytojos Ingos (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) laiško, kuriame moteris neslėpė liūdesio, pamačius statomą pagrindinę Širvintų miesto eglę.

REKLAMA

Pasak jos, eglė primena iškamšą, o ne ryškią žaliaskarę.

„Laba diena, gelbėkite nuo šios eglės. Širvintos jau šį penktadienį žiebs eglę, savivaldybė pasidalino pirminėmis nuotraukomis. Ar mes visada dabar žiebsime tokias iškamšas? Nesuprantu, gal čia Kauną bando kopijuoti su tais šiaudeliais, ar ką? Kur dingo žaliaskarė eglė normali??“, – savo laiške rašė susirūpinusi gyventoja.

Ir iš tiesų, užėjus į Širvintų rajono savivaldybės puslapį, žmonės ir čia nesupratę klausia – kas tai per objektas ir neslėpė jausmo, kad ji atrodo mažų mažiausiai keistai. Nors daugelis komentatorių tikina, kad jų miesto eglutė visada gražiausia, o galutinį vaizdą pamatysime tik, kai ją įžiebs. 

Galbūt turite ir savo miesto šių metų Kalėdų eglės fotografijų? Pasidalinkite jomis su mumis [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų