Nepakeičiamas griliažinis pyragas: iš naujo prikėlė vaikystės nostalgiją

Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą. 

Griliažinis pyragas (Nuotr. Visko po trupinėlį)

Biskvitas (norma 1 biskvitui): 2 kiaušiniai; 2/3 puodelio cukraus; 120 g tirpinto margarino arba sviesto; 190 ml kefyro; 200g miltų; 1 a.š. sodos; 1,5 a.š. kepimo miltelių; 1 v.š. su kaupu kakavos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.Kepame įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 30 min.Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.Išsikepame 2 biskvitus: vieną šokoladinį, antrą šviesų.

Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų.Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

Kremas: 1 didelis indelis (420g) grietinėlės 36%; 2 pakeliai (po 200g) sviesto 82%; 1 indelis kondensuoto pieno (397g).

Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

REKLAMA

Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro): 150 g žemės riešutų be odelių; 250 g cukraus; sodos ant šaukštelio galo.

Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname. Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant. Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1, 2 min. Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.

Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

Sirupas biskvitų sulaistymui: ~200 ml virinto šalto vandens; cukraus pagal skonį; galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.

SURINKIMAS

Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame. Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu)  ir gausiai apibarstome griliažu.

Man puošimui to pačio kremo nebeliko, todėl išsiplakiau kremą Pasaka, apie kurį buvau prisiskaičius visokių pagyrų ir tikrai kremas nuostabus. Tinkamas tiek tortų pertepimams, tiek puošimui.

Kremas Pasaka: 200 g sviesto 82%; 1 indelis Rududu (neturėjau, tai supyliau nepilną indelį paprasto kondensuoto pieno); nepilnas puodelis labai stiprios juodos pupelių kavos (aš supyliau su tirščiais).

REKLAMA

Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros. Sviestą mikseriu paplakame, jis turi truputį padidėti ir pašviesėti.Tada dedame po šaukštą Rududu (vis plakant) , ir po šaukštą vis plakant pilame kavą.  Kremas gaunasi labai purus ir tikrai labai skanus. Smagus puošti.

Šaltinis: Visko po trupinėlį

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų