Skaniausi žemaičių blynai: kepkite iš dvigubos normos

Jeigu norite pagaminti žemaičių blynų, tai šis receptas jums tiks idealiai. 

Blyneliai (worldrecipes)

Jums reikės: kilogramo bulvių, 300 gramų maltos kiaulienos ir jautienos, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 1 morkos, 4 šaukštų miltų, druskos, pipirų, prieskonių, baziliko, džiuvėsėlių, aliejaus kepti. 

Iš pradžių pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, palikite atvėsti, o po to jas sumalkite su mėsmalės pagalba (galite ir sugrūsti kaip bulvių košę). Į bulvių masę įdėkite miltų, įberkite druskos ir pipirų bei suminkykite.

Įdaras: Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkintą svogūną, česnaką bei tarkuotas morkas. Kai truputį apkepa, sudėkite mėsą. Barstykite prieskoniais bei kepkite, kol mėsa iškepa.

Tuomet imkite gabaliuką bulvių masės, ją dar truputį pamiltuokite (arba tiesiog galite viską daryti miltuotomis rankomis), padarykite apvalų paplotėlį. Į jo vidurį dėkite porą šaukštelių pasigaminto įdaro bei formuokite blyną.

Po to blynus apvoliokite džiūvėsėliuose, dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi bei kepkite tol, kol gražiai apskrus. Padažą pasirinkite savo mėgiamą.

Šį kartą mes pasigaminome padažiuką iš sviesto bei grietinės.


Rašyti komentarą...
b
baba
2019-10-03 00:16:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
galima dėt pakepinto faršo su prieskoniais, tikrai skanu
Atsakyti
-4

J
Jo jo
2019-10-02 13:28:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
Upamirsote kad mess turi buti virta

Atsakyti
-6

b
baba
2019-10-03 00:16:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
nu, kam tie miltai, velas burnoje. Krakmolas ir viskas. Vis kiša ikiša, nereikia jų
Atsakyti
-3

SKAITYTI KOMENTARUS (6)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų