Pastaraisiais metais Vilniaus gero maisto žemėlapis gerokai išsiplėtė. Kokybiškų maitinimo įstaigų jau kurį laiką galima atrasti ne tik miesto centre, bet ir kiek atokesniuose rajonuose, rašoma meniu.lt

Vilniaus stoties rajone už maistą paklojo 35 eurus: turi ką pasakyti kitiems

Vilniaus stoties rajone už maistą paklojo 35 eurus: turi ką pasakyti kitiems

Galbūt todėl aš visai nenustebau, kad kelias link naujo japoniškos virtuvės restorano „Narushi“ mane veda į Vilniaus stoties rajoną. Mažytę, tačiau pilną Japonijos skonių erdvę atradau naujai atgimusio Halės turgaus pašonėje. 

Nemeluosiu, visai nesitikėjau, kad taip neseniai duris atvėręs „Narushi“ jau tapo vilniečių ir miesto svečių numylėtiniu. Patekusi į nedidelio kambario dydžio restorano erdvę sužinojau, kad laisvų vietų, net ir vėlyviems pietums, tą dieną jau nebėra.

Tačiau maloni padavėja pasiūlė vizitą atidėti vakarui ir pakvietė užsukti 21val. Nors pietų planą ir teko pakeisti, atvykti vėlyvai vakarienei norėjosi ne mažiau. 

Sugrįžus čia trečiadienio vakarą, erdvė išties buvo prisipildžiusi japoniško maisto ragautojų, tačiau keletas laisvų vietų ant aukštų kėdžių prie baro ir prie atskiro nedidelio staliuko užimtos nebuvo.

REKLAMA

Kad ir kaip patogu valgyti prie atskiro stalo, esant galimybei, niekada nepraleidžiu progos maistą ragauti stebint jo gaminimo procesą iš arti. Tokią pramogą atrasite ir „Narushi“, nes du japoniškos virtuvės meistrai patiekalus ruošia priešais lankytojų akis - tiesiai už baro įrengtoje sushi „manufaktūroje“. 

Kaip visuomet, pirmiausia, peržvelgiu meniu. Jame - daugybė „liežuvį laužančių“ japoniško maisto pavadinimų, tačiau situaciją lengvina lietuviški užrašai, kuriuos tikrai rasite valgiaraštyje. Kad ir kaip sunku išsirinkti, nuo ko pradėti, nusprendžiame paragauti visuomet apetitą sužadinančių tigrinių krevečių tempuroje. Užkandžių skiltyje dar įrašytos garuose virtos sojos pupelės, traškūs kalmarai, „wakame“ salotos.

„Narushi“ taip pat siūlo paragauti įvairių japoniškų sriubų, tačiau bene didžiausias dėmesys čia skiriamas šviežiai žuviai ir ryžiams.

Plačiausias pasirinkimas - „maki“ skiltyje, todėl nusprendžiame paragauti „Philadelphia maki“ su deginta lašiša, sūriu, salotomis, „tenkatsu“ ir „unagi“ padažu.Dar išsirenkame „nigiri“ su sviestažuve, ponzu, marinuotais svogūnais ir „gunkan“ su lašiša, aštriu padažu bei „shichimi“ pipirais.

Maisto ilgai laukti neteko. Po maždaug dešimties minučių, padavėja pristatė tempuroje keptas traškias tigrines krevetes su „kimchi“ padažu.

Estetinis patiekalo vaizdas nebuvo išskirtinis, tačiau nurijusi pirmąjį kąsnį supratau, kad tai - tikrų profesionalų kūrinys. Tempuros plutelė buvo itin plona ir labai maloniai traški.

REKLAMA

Tigrinės krevetės - išties karališkos: sočios ir sultingos. Šią nepriekaištingą tekstūrų ir skonių harmoniją dar pagerino švelniai aštrus padažas. Tokio patiekalo tikrai pakaks lengvam paskanavimui dviems. Tačiau ieškantiems ne tik skonio, bet ir sotumo, rekomenduoju užsisakyti individualią porciją.

Vėliau japoniškos virtuvės meistrai pateikė „gunkan“ ir „nigiri“. Viena patiekalo porcija - du atskiri „bokšteliai“, tad dviese pasidalinome po du skirtingus kąsnelius: vieną „gunkan“ ir vieną „nigiri“.Pirmiausia paragavau „gunkan“ su lašiša, o tuomet - „nigiri“ su sviestažuve. Atrodė, kad restoranas su kiekvienu nauju patiekalu pelno vis daugiau ir daugiau mano simpatijų. Žuvis buvo tokia šviežia, kad kartu su ryžiais tirpte tirpo burnoje. Nenorėjau nieko pridėti ar atimti. Skonių balansas, rodosi, išieškotas ir išgrynintas iki skrupulų.

Galiausiai, atėjo eilė paragauti degintos lašišos „maki“, kuriuos rekomenduojama skanauti tik su lašeliu sojos ir marinuotu imbieru. Nieko nebenustebinsiu pasakydama, kad šis patiekalas buvo neprilygstamai gardus. Tekstūros ir skoniai, kurie susitiko burnoje, buvo daugiau nei galėjau įsivaizduoti.

Apibendrinus šios vakarienės patirtį, galiu teigti, kad mane sužavėjo ne tik nepriekaištingas japoniškų patiekalų skonis, bet ir kruopštus maisto pateikimas, virtuvės meistrų miklumas ir profesionalumas, ragautų ingredientų šviežumas bei kokybė. Dideliu pliusu vertinu ir tai, kad restorane patariama vengti pernelyg didelio kiekio sojos, kuri, naudojama nesaikingai, užgožia šviežios žuvies skonį.

REKLAMA

Taigi, netikėtai „Narushi“ pietus iškeitusi į vakarienę, tokiu sprendimu likau net labai patenkinta. Manau, kad ši vieta ideali naujiems, egzotiškiems pojūčiams ir lengvam pasisotinimui vakare. Tai - nauja vieta Vilniuje, kurią, vos po pirmojo apsilankymo, norisi įtraukti į savo favoritų sąrašą.

Sąskaita: tigrinės krevetės - 6,50€, „gunkan“ su lašiša - 5,50€,  „nigiri“ su sviestažuve - 6€, „Philadelphia maki“ - 5,50€, taurė rausvo vyno „Loimer Rose“ - 6€, taurė putojančio vyno „Riondo Milesimato Prosecco“ - 5,00€.VISO: 34,50€ 

Aptarnavimas: 5/5 Restorane mus aptarnavo miela, paslaugi ir mandagi mergina. Jos darbo kokybei ir bendravimui priekaištų neturiu.

Interjeras: 4/5  Salė minimalistinė. Minimalus ne tik interjeras, bet ir restorano erdvė. Negaliu teigti, kad šiai vietai trūksta jaukumo, manau, kad tai - restorano koncepciją atitinkati erdvė. Tačiau laikui bėgant, norėtųsi stilingesnių ir kiek didesnių patalpų. 

Meniu: 5/5 Restoraną turėtų pamilti kiekvienas japoniško maisto gerbėjas. Čia, be mano jau išvardintų patiekalų, dar galėsite išbandyti karštuosius “maki” bei “sashimi”. Patiko maisto kokybė, skonių balansas, estetinis vaizdas ir ganėtinai įvairus pasirinkimas.

Šaltinis: meniu.lt

matyt
2019-09-25 17:31:44
visgi trūksta lankytojų, kad reikia reklamą pirkti...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
apta 2019-09-29 13:11:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
VARGSAI vilnieciai tuoj ir stoties restoranas su karstomis desrelemis bus kazkas tokio svarbu pavadinimus ne lietuviskus parasyti gal lenkiski tiktu   ATSAKYTI
Dziusasl 2019-09-26 08:02:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Lietuviai neisrankus.... gali ir bezdziones shuduka su makaronais suvalgyt ir buti patenkinti bei sotus    ATSAKYTI
matyt 2019-09-25 17:31:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
visgi trūksta lankytojų, kad reikia reklamą pirkti...   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Puikus marinatas daržovėms (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
Voveraitės su karštomis bulvėmis (Nuotr. worldrecipes.eu)
Grybautojus jau po truputį ėmė džiuginti pirmieji grybų laimikiai miške. Todėl nieko nelaukiant dalijamės su jumis voveraičių receptu, kuris nukels jus atgal į vaikystę.  ...
Cukinijų mišrainė žiemai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Receptas labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj ...
Rūgštynės žiemai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Po truputį pradėjau kaupti atsargas žiemai. Šiemet į šaldiklį pimosios nukeliavo rūgštynės, o dar aš jas užsisūdžiau stiklainiuose. Darbo ne per daugiausia, o skanumėlis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų