Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2019.09.10 11:00

Ruošdami rudeninį patiekalą dažniausiai stengiamės naudoti šviežiausius produktus. O kas gali būti šviežiau nei produktai iš mūsų sodų ar vietos ūkininkų turgaus? Turbūt kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai sekmadienį šaldytuvas lūžta nuo produktų, o laiko paruošti tinkamą patiekalą turėsime tik trečiadienį? Niekas nenori išmesti sugedusio maisto. Todėl šį kartą mes ne tik siūlome paprastą gaivaus ir sveiko rudeninio pyrago receptą, bet ir rekomendacijas, kaip tin-kamai laikyti produktus šaldytuve.

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Rudeninis pyragas

Svarbiausia yra paruošti tešlą, o įdarą galime pasirinkti bet kokį, kuris mums patinka – pavyz-džiui, obuolių, slyvų arba daržovių – tokių kaip morkos, kopūstai ar bulvės. Vis dėlto reikia pabrėžti, kad šviežių ingredientų pyragas yra skaniausias, nors tai ne visada įmanoma – todėl labai svarbu žinoti, kaip tinkamai laikyti maisto produktus.

REKLAMA

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Receptas:

Tešlai:

2 stiklinės miltų

½ arb. šaukštelio druskos

1 stiklinė šalto sviesto

½ stiklinės šalto vandens

Įdarui:

1 kg obuolių (arba slyvų, vaisių; galima pakeisti pasirinktomis daržovėmis)

2 šaukštai citrinos sulčių

1 stiklinė baltojo cukraus (taip pat galite naudoti ½ stiklinės baltojo cukraus ir ¼ stikli-nės rudojo cukraus)

¼ stiklinės miltų

1 arb. šaukštelis cinamono

¼ arb. šaukštelio muskato riešuto

Vienas kiaušinio trynys (užtepti ant pyrago)

Šiek tiek sviesto (ištepti skardai)

Paruošimas – nuo 25 iki 35 min:

Tešlos paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite druską su miltais, išimkite sviestą iš šaldytuvo ir sutarkuokite. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui pilkite vandens ir toliau maišykite. Suminky-kite tešlą į apvalią formą ir palikite valandai atvėsti (galite įdėti į šaldytuvą). Pradėkite ruošti įdarą.

Įdaro paruošimas:

Išimkite obuolius iš šaldytuvo, nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Reikėtų pažymė-ti, kad laikydami daržoves ir vaisius šaldytuve – jei jis turi „DoorCooling“ funkciją – neturėsite dėl jų rūpesčių net ir po kelių dienų laikymo. Su šia funkcija šaldytuvas šaldys iki 32 %* grei-čiau ir labiau subalansuotai, tad maistas ilgiau išliks šviežias. Supilkite į dubenį citrinos sultis, suberkite cukrų, miltus, cinamoną ir muskato riešutą. Viską gerai išmaišykite.

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną dalį palikite šiek tiek didesnę už kitą. Iškočiokite didesnįjį tešlos gabalą ir paklokite į riebalais išteptą kepimo skardą, paplonindami tešlą ties skardos kraš-tais. Paskleiskite obuolius ant tešlos į kepimo formą. Iškočiokite likusią tešlą tokio pat skers-mens apskritimu, kaip ir kepimo forma, uždėkite ant įdaro ir apspauskite formos kraštus su pir-muoju tešlos pagrindu. Užtepkite pyrago viršų išplaktu kiaušinio tryniu.

REKLAMA

Įdėkite pyragą į iki 220 ºC įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min. Sumažinkite temperatūrą iki 160 ºC ir kepkite pyragą dar 40–45 min, kol jis taps rusvai auksinės spalvos.

Kol pyragas kepa, rekomenduojame pasidomėti, kaip sutvarkyti šaldytuvą ar kaip tinkamai lai-kyti maistą. Tai ypač aktualu rudenį, kai parduotuvių ir ūkininkų turgaus lentynose gausu švie-žių vietinių produktų.

Kartais sustojame ir susimąstome – kodėl yra specialus skyrius vaisiams ir daržovėms? Šis sky-rius padeda išlaikyti drėgmę, pvz., „FRESHBalancer™“ skyrius su keičiamais nustatymais (pa-gal nustatytą rėžimą) padeda vartotojui palaikyti optimalų vaisių ir daržovių drėgmės lygį, ži-noma, juos sudėjus į specialiai suprojektuotas lentynas.

Ir net jei nesate tikri, ar vaisius ir daržoves pakanka laikyti specialiuose skyriuose, rekomenduo-jame pasidomėti, ar šaldytuve yra funkcija „FRESHConverter™“. Kas tai? Ši funkcija leidžia nustatyti optimalią temperatūrą konkrečiam maisto, mėsos, žuvies ar daržovių laikymui.

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Kai neplanuojame vaisių ar daržovių naudoti garnyrui, jų išvaizda paprastai nėra itin svarbi – svarbiausia, kad jie nesugestų. Bet technologijos ekspertai, kuriantys naujausias šaldytuvo funk-cijas, yra vienu žingsniu priekyje – jie sukūrė „LINEARCooling™“ – „LG“ linijinį inventorinį kompresorių, padedantį ilgiau išlaikyti skanesnius ir šviežesnius produktus. Kaip tai įmanoma? Tai įmanoma dėl mažesnių temperatūros svyravimų.

Dažnai laikydami maisto produktus pastebime, kad ant šaldytuvų lentynų yra specialios etiketės, nurodančios įvairius laikymo būdus, o specialus skyrius sulaiko drėgmę ir, priklausomai nuo nustatyto režimo, palaiko optimalų vaisių ir daržovių drėgmės nustatymą (jas sudėjus į specialų skyrių).

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
DABAR RODOMA
Linksmos sesučių Emilijos ir Martynos pamokos, kaip kepti pyragą
DABAR RODOMA
„X faktoriaus“ dalyvės istorija: juodžiausios mintys ir netikėtai užklupusi sėkmė
DABAR RODOMA
Mikutavičius atskleidė, kokios aistros verda „X faktoriaus“ užkulisiuose
REKLAMA
Naujus įpročius galima ugdyti pamažu. Shutterstock nuotr.
Per dieną žmogus vidutiniškai sugeneruoja 2 kilogramus atliekų, tarp jų – nemaža dalis maisto likučių. Pasaulyje vis labiau plintant judėjimo be atliekų (angl. zero waste) ...
Bulvių mišrainė (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo net dvi mišraines kiekvienam skoniui. Sako, kad prie jų tiks ir mėsos, ir žuvies patiekalai. Kiekvienai prireiks vos 4 ...
Bulviniai blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ...
Maisto banko nuotr.
Su maisto švaistymo problema kovojantis paramos ir labdaros fondas „Maisto bankas“ kasdienėje veikloje susiduria su daugybe iššūkių. Vertindamas išdalinamo maisto kiekius ir ...
Taip ruoštų bulvių dar neragavote: kirsite ir ausys linksės (worldrecipes nuotr.)
Pats metas pagalvoti, kuo nustebinsite šeimą vakarienei. Įdarytas bulves pagaminti paprasta, tačiau skoniu džiaugsitės. Jums reikės: 6 didelių bulvių, 600 gramų maltos ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų