Snikerinis pyragas (Nuotr. Ritos receptai)

Snikerinis pyragas (Nuotr. Ritos receptai)

„Karamelė, sūrūs riešutai, šokoladas.... Kokios mintys aplankytų skanaujant šį pyragą ?Manau dauguma sutiktų, kad tai tikrai primena šokoladuką. Smaližių džiaugsmas – kitas pavadinimas, labai tinkantis šiam pyragui – keptas tinginys“, – sako recepto autorė Rita.

Keptam snikeriniam tinginiui reikės: 100 g juodojo šokolado; 100 g pieniško šokolado; 1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi; 100 g riešutinio arba paprasto sviesto; 280 g sausainių (tinka bet kokie šviesūs ir mažiau saldūs); 50 g sūdytų žemės riešutų.

GAMINIMAS

Kepimo indas 21 cm

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 *C temperatūros.

2. Sausainius sutrupinkite šiek tiek smulkiau nei tinginiui.

3. Riešutus dedame į smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkiname.

4. Riešutų ir sausainių mases sumaišome ir užpilame tirpintu sviestu.

5. Kepimo indą išklojame popieriumi ir dedame sausainių masę. Truputį paspaudžiame.

6. Ant sausainių supilame kondensuotą pieną ir jį lygiai paskirstome.

7. Toliau dedame trupintą šokoladą, barstome riešutų.

8. Dedame į orkaitę ir kepame. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo. Aš kepiau 35 minučių, nors recepto šaltinyje rašo kepti 20-25 min.

Pyragas turi paruduoti. Stebėkite, kad nesudegtų.

9. Pyragą pjaustome atvėsusį. Skanaus.

Receptą koregavau - pyragas saldus, kitą kartą dėsiu tik juodą ir kartų šokoladą. Šokolado galite dėti mažiau, sausainius rinkitės tik mažiau saldžius.

Šaltinis: Ritos receptai 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Per susitikimą su Zelenskiu blogai pasijuto Merkel
DABAR RODOMA
Per susitikimą su Zelenskiu blogai pasijuto Merkel
DABAR RODOMA
Šilauogių kaina pasiekė kosmines aukštumas
DABAR RODOMA
Kodėl lietuviai bene daugiausiai skęsta Europoje
DABAR RODOMA
Medikai skelbia pavojų – trūksta kraujo
DABAR RODOMA
Didžiūnaitytės žūties tyrimas
DABAR RODOMA
Kova su Sosnovskio barščiais
DABAR RODOMA
Kaip išsirinkti kokybišką medų
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Medikai skaičiuoja aukas
DABAR RODOMA
Tarybiniai karščiai Lietuvoje
REKLAMA
Česnako lupimas  (nuotr. Twitter)
Česnakas yra daugelio patiekalų būtinas ingredientas, rašoma dailymail.co.uk. Tačiau jai paruošti kainuoja šiek tiek pastangų – skilteles reikia išimti iš svogūnėlio, jas ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Samčio užrašai)
„Veganiški šaltibarščiai. Nesu aš veganė, žaliavalgė ar dar kitokių pakraipų, tiesiog smalsu paragauti ir kitokio maisto, nė mums įprasta. Ar patiko? Žinoma. Ar kartosiu? ...
Braškių uogienė (Nuotr. Baltoje lekštėje)
„Uogienė gavosi labai aromatinga ir manau ilgai neužsistovės mūsų rūsyje“, – sako recepto autorė. Braškių uogienei reikės: 1000 g skiltelėmis supjaustytų braškių; 300 g ...
Kijevo kotletas (nuotr. 123rf.com)
Pirmadienį palepinkite savo šeimą gardžiais gaminiais. Šiandien siūlome jums pasigaminti naminių Kijevo kotletų, kurie tikrai nepaliks abejingų šeimos narių.  ...
Marius Čižeika (nuotr. asm. archyvo)
„Buities darbai vis dar skirstomi į neva vyriškus ir moteriškus. Vyras turi mašinas garaže remontuoti, varžtus gręžioti, o moteris tuo tarpu privalo sukiotis tarp skalbyklės ir ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų