Bulvinės bandutės

Bulvinės bandutės

Savaitgalį trokštate gardžiais patiekalais palepinti save ir savo šeimą? Tuomet siūlome jums prisiminti vaikystę ir namuose pasigaminti nostalgiškų bulvinių bandučių. 

Bulvinėms bandutėms reikės: bulvės: 1 kilogramo (svoris jau išvirtų bei nuluptų); krakmolas: ~100 gramų; kiaušiniai: 1; druska: 1 arbatinio šaukštelio.

Gaminimas:

Aš įprastai bulves nuplaunu bei išverdu su lupena. Bet idealiai šiam patiekalui tinka ir vakarykštės nuskustos bulvės.

Tuomet per smulkų sietelį sumalame bulves. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, druską bei gerai išminkome.

Po to iš pagamintos tešlos formuojame nedidelius rutuliukus bei viduryje pirštu įspaudžiame duobutę.

Tada dedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame maždaug 5 minutes (laiką skaičiuojame nuo bandelių iškilimo į paviršių). Patiekiame ir skanaujame!

Šaltinis: Spalvoti skoniai (worldrecipes.eu)

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Tragedija Balsio ežere: nuskendo du vaikai
DABAR RODOMA
Braškių katastrofa: nespėja skinti
DABAR RODOMA
Nufilmavo krušą: gabalai kėlė pavojų
DABAR RODOMA
Šalčiūtė apžvelgė kauniečių pamėgtą vietą: čia vykdavo erotikos vakarėliai
DABAR RODOMA
Kraupus radinys Pučkorių parke
DABAR RODOMA
Jurbarkietė prisimena išpuolį
DABAR RODOMA
Prie Vilniaus užfiksavo viesulą
DABAR RODOMA
Vaikas apsinuodijo narkotikais
DABAR RODOMA
Saulės vonios – pavojingos
REKLAMA
Marius Čižeika (nuotr. asm. archyvo)
„Buities darbai vis dar skirstomi į neva vyriškus ir moteriškus. Vyras turi mašinas garaže remontuoti, varžtus gręžioti, o moteris tuo tarpu privalo sukiotis tarp skalbyklės ir ...
Riešutinis braškių pyragas (Nuotr. Baltoje lekštėje)
„Pyragas skanus ir gan greitai pagaminamas, taigi ne kartą dar bus ruošiamas mūsų namuose su įvairiais vaisiais ir uogomis“, – sako tinklaraščio autorė. Pagrindui: 90 g ...
Vyliaus Blauzdavičiaus receptas, kurį dievintų senovės lietuviai
Barzdotasis virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius naujoje TV3 laidoje „Ūkio šefas“ improvizavo gamtoje ir pagamino kūrybingą sumuštinį su keptos mėsos gabalėliais. Lankydamasis ...
Varškėtukai be miltų (Nuotr. Skanus gyvenimas)
„Nesumeluosiu sakydama, kad jie yra tobuli. Aš buvau labai įkyri, kol vieno restorano šefas pasidalino receptu. Juos pagaminsite vos per kelias minutes be jokių pastangų, o ...
Mėsainiai (nuotr. 123rf.com)
Visi žino, kad steiką galima valgyti ir beveik žalią, todėl daugelis pagalvoja, kad tas pats galioja ir mėsainiams – bet tai netiesa, rašoma mirror.co.uk. „Aha, turbūt jau ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų