REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose užsitikrinę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį namie mes iššūkį lyderiui Maskvos CSKA klubui.

Vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose užsitikrinę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį namie mes iššūkį lyderiui Maskvos CSKA klubui.

REKLAMA

Vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas šiandien ir rytoj iš viso parodys penkerias 29-ojo turo rungtynes.

23 pergales iškovojusi CSKA komanda jau garantavo sau pirmąją poziciją reguliariajame sezone. 16 kartų laimėjęs „Žalgiris“ užima 7 vietą. Tiek pat sykių triumfavo ir Pamaskvio „Chimki“ ekipa, kuri žengia 6-ta.

Žalgiriečiai, kurie paskutines pirmojo etapo rungtynes žais svečiuose su Pirėjo „Olympiacos“, dar turi nedidelių šansų pakilti į ketvirtąją vietą, bet gali nukristi ir į aštuntąją.

Pirmojoje CSKA ir „Žalgirio“ akistatoje vyko įnirtinga kova, kurioje kiek stipresni buvo maskviečiai 94:91. Rusijos čempionai pastaruoju metu žaidžia įspūdingai – laimėjo 6 mačus iš eilės, o iš pastarųjų 12-os laimėjo 11.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Maskvos klubas svečiuose atrodo kiek silpniau nei savo aikštėje. Dimitrio Itoudžio auklėtiniai ketverias rungtynes iš penkerių pralaimėjo išvykose.

REKLAMA

CSKA krepšininkai yra pranašesni už kauniečius pagal daugelį statistikos rodiklių. Rusijos ekipa yra rezultatyviausia turnyre (pelno vid. 90 taškų), taikliausiai meta dvitaškius (56,4 proc.), tritaškius (43,1 proc.), perima daugiausia kamuolių (vid. 7,8).

Kauniečiai tik nežymiai lenkia varžovus pagal atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus, išprovokuotas pražangas.

CSKA puolime pirmaisiais smuikais griežia gynėjai. Prancūzas Nando de Colo renka po 17,1 taško, tritaškius meta 51,6 proc. taiklumu, atlieka 4,1 reultatyvaus perdavimo, sukaupia 20,5 naudingumo balo. Ispanas SergioRodriguezas pelno 13,8 taško, atlieka 4,9 perdavimo, amerkietis Cory Higginsas įmeta 13,7 taško.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ per visą šiuolaikinės Eurolygos istoriją, nuo 2000 metų, maskviečius yra palaužęs tik kartą – praėjusį sezoną namie grėsmingus priešinininkus nugalėjo 79:74. Rusijos komanda kauniečius įveikė net 18 kartų.

Transliacijų tvarkaraštis:

kovo 29 d.

18.30 val. „Chimki“ – „Fenerbahce“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

20.45 val. „Brose“ – Armani Olimpia“ (viaplay.lt; tiesiogiai);

21.45 val. „Baskonia“ – „Maccabi“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

00.00 val. „Brose“ – „Armani Olimpia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

kovo 30 d.

18.45 val. „Unicaja“ – „Olympiacos“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

19.45 val. CSKA – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

22.00 val. „Unicaja“ – „Olympiacos“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų