REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

60 eurų kyšį iš vairuotojo paėmusiems policijos patruliams skirtos tūkstantinės baudos, penktadienį pranešė Kauno apygardos teismas.

60 eurų kyšį iš vairuotojo paėmusiems policijos patruliams skirtos tūkstantinės baudos, penktadienį pranešė Kauno apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas policijos patrulius pripažino kaltais kyšininkavus ir 28–erių Mantui Kazlauskui skyrė 7,5 tūkst. eurų baudą, o 45–erių Robertui Norvilui – 3,7 tūkst. eurų baudą.

REKLAMA

Jiems taip pat vieniems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Kauno apskrities policijos duomenimis, R. Norvilas tarnybą po šio įvykio paliko pats, o M. Kazlauskas yra nušalintas nuo pareigų iki nuosprendžio įsiteisėjimo. Nuosprendžiui įsiteisėjus jį iš tarnybos planuojama atleisti.

„Neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami ir vertinami principingai, nuosprendžiui įsiteisėjus, pareigūnas bus atleistas. Policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje toliau bus aktyviai atliekamos vidaus kontroles priemonės“, – teigiama BNS perduotame Kauno apskrities policijos vadovybės komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai raginami pranešti apie galbūt neteisėtus policijos pareigūnų veiksmus. Šis atvejis taip pat išaiškintas gyventojų dėka.

Pareigūnai nuteisti už tai, kad 2016 metų rugpjūtį V. Krėvės prospekte Kaune sustabdė apsisukant dvigubą ištisinę juostą kertantį automobilį, tačiau apie sustabdytą automobilį, kaip to reikalauja Policijos patrulių veiklos instrukcija, nepranešė, protokolo už Kelių eismo taisyklių pažeidimą nesurašė ir už šį neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus pareikalavo kyšio.

Vairuotojas, kuris taip pat galėjo būti neblaivus, 60 eurų vertės kyšį grynaisiais įdėjo į tarnybinio automobilio durelių daiktadėžę.

Nė vienas kaltinamasis savo kaltės nepripažino, tačiau aplinkybės, kad tikrino minėtą automobilį, neneigė. Teismas kaltės neigimą vertino kaip siekį išvengti atsakomybės, nes paimto kyšio faktą patvirtino liudytojų parodymai, vaizdo kamerų įrašai, kyšį davusio asmens telefoninių pokalbių turinys ir banko sąskaitos išrašai, policijos informacinės sistemos duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų