REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Alytaus pakraštyje - žiaurus paauglių išpuolis prieš keturiolikmetę moksleivę. Sužalotos mergaitės motina Rasa teigia, kad gauja sužvėrėjusių paauglių jos dukterį spardė pusantros valandos.

 Alytaus pakraštyje - žiaurus paauglių išpuolis prieš keturiolikmetę moksleivę. Sužalotos mergaitės motina Rasa teigia, kad gauja sužvėrėjusių paauglių jos dukterį spardė pusantros valandos.

REKLAMA

Nors mušama mergaitė klusniai vykdė visus skriaudėjų reikalavimus, smurtas nesiliovė. Negana to, vienas iš užpuolikų visą egzekuciją filmavo mobiliuoju telefonu ir patarinėjo kitoms merginoms, kokie smūgiai būtų skausmingesni. Tačiau kaltų, dėl to kas įvyko, policija nesurado.

Gabija ir jos mama laidai „Prieš srovę“ atskleidė, kad visi jų bandymai kažkur kreiptis atsimuša tarsi į sieną.

„Ji turėjo labai gražius plaukus. Plaukai buvo tiek išpešti, išrauti, kad ji juos saujomis galėjo paimti. Pažiūrėjus į vaiką, man pačiai plyšo širdis. Netgi liudijime yra parašyta, kad buvo daug spyrių į veidą ir visas kūno dalis“, - nesulaikydama ašarų situaciją atpasakojo Gabijos mama. Policija mergaitės sumušimą įvertino kaip viešosios tvarkos pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl šio incidento nebuvo pradėtas. Policija aiškina, kad užpuolikai yra nepilnamčiai, todėl negali būti nei sulaikyti, nei teisiami. Byla dėl Gabijos užpuolimo net nebuvo pradėta, o užpuolikų tėvai atsipirko įspėjimais.

REKLAMA

Tuo tarpu smarkiai sumušta Gabija patyrė potrauminį stresą ir iki šiol negali lankyti mokyklos. Vaikas reguliariai lankosi pas psichiatrus, vartoja raminamuosius vaistus, o naktimis ją kankina košmarai. Mergaitės motina tvirtina, kad Gabijos užpuolimą organizavo viena Dzūkijos pagrindinės mokyklos moksleivė, tačiau mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė patikina, kad toji mergina puiki mokinė ir niekas ja nesiskundžia.

„Mokykloje nėra nė vieno skundo apie tą mergaitę, kuri dalyvavo. Mokykloje ji jokių nusižengimų nepadarė, išskyrus tai, kad ne visada atlieka namų darbus“, - keisti mokyklą pačią Gabiją ragina direktorė. Jos teigimu, už mokyklos ribų moksleivės saugumas - jos pačios reikalas. Nukentėjusiajai mergaitės šeimai padedantis advokatas Raimundas Jančiauskas įsitikinęs, kad jei yra nusikaltimas, turi būti ir bausmė. Teisininkas teigia, jog nors užpuolimas ir įvykdytas viešoje vietoje, jo chuliganizmu ir viešosios tvarkos pažeidimu laikyti negalima, nes toji vieta nuošali, o joje tuo metu nebuvo žmonių.

Gabijos suolas tuščias jau beveik pusę metų, tačiau direktorė nesupranta, kodėl vaikas negali lankyti mokyklos bei grasina moksleivės mamai baudomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų