REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
102
Panevėžio rajone ieškoma vaiko: pareigūnai kelia galimas dingimo versijas

Tragedija, kai sausio pabaigoje savo namų kieme pradingo dvejų metukų neturintis Rokutis, sukrėtė visą Lietuvą. Nelaimė įvyko tada, kai abu tėvai buvo visai šalia. Mama gamino valgyti, o tėtis prie pat namo kieme kapojo malkas.

102

Tragedija, kai sausio pabaigoje savo namų kieme pradingo dvejų metukų neturintis Rokutis, sukrėtė visą Lietuvą. Nelaimė įvyko tada, kai abu tėvai buvo visai šalia. Mama gamino valgyti, o tėtis prie pat namo kieme kapojo malkas.

REKLAMA

Praėjus beveik keliems mėnesiams po dingimo, paaiškėjo dvi naujausios žinios: tėvai, negalėdami susitaikyti su berniuko dingimu, pakeitė gyvenamąją vietą, o policijos pareigūnai, savo ruožtu, vis dar intensyviai tęsia paieškas.

Mažas berniukas vieną akimirką, pasak tėvų, buvo pas mamą, namo viduje, o kitą akimirką pradingo iš tėvų akiračio. Tai, kad berniuko nebėra, pastebėjo malkas kapojęs tėvas.

Ši žinia nedelsiant buvo pranešta bendrajam pagalbos centrui (BPC). Ieškoti dingusio mažylio į Miežiškių kaimą sulėkė gausios specialiųjų tarnybų pajėgos.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus buvo pasitelkti narai, kinologai, mat buvo keliama versija, kad berniukas paslydo ir įkrito į kieme tekančią sraunią upę.

Paieškos tęsiamos

Prie paieškų vėliau  prisijungė ir tūkstančiai neabejingų žmonių iš visos Lietuvos. Jie paieškas tęsė net ir tada, kai oficialios ir aktyvios paieškos su pareigūnais, buvo nutrauktos.

REKLAMA

Atvyko gelbėtojai net iš Latvijos, kurie teigė, kad jeigu berniukas yra upėje, tai jo kūnas tikrai bus netrukus rastas. 

Deja, prabėgus beveik dviem mėnesiams po tragedijos, kūnelis vis dar nerastas.  

tv3.lt Panevėžio apskr. VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė teigė, kad iki šiol paieška vykdoma - pareigūnai kasdien tikrina upės prieigas. 

„Paieška niekada nebuvo nutraukta. Pareigūnai kasdien tikrina prieigas. Į upę narai nerti negali, nes vis dar yra susiformavęs ledonešis.

Šiuo metu savanorių pajėgų nėra, jie su pareigūnais nedirba. Nebent atvyksta tuo laiku, kai nebūna tarnybų.

REKLAMA
REKLAMA

Esant reikalui, pareigūnai visada bendrauja su dingusio berniuko tėvais, jie teikia visą reikalingą informacija“, - sakė komunikacijos specialistė. 

Pasiteiravus, ar pagrindine versija laikoma tai, kad berniukas įkrito į upę, R.Galkauskienė pabrėžė, kad iki šiol tikrinamos ir neatmetamos visos galimos versijos.

 „Taip, įtikinamiausia yra ta, kad jis įkrito į upę, tačiau mes tikriname visas, kurios yra įmanomos“, - paaiškino ji. 

Tėvai pakeitė gyvenamąją vietą

Patys berniuko tėvai neištvėrė skausmo ir prieš dvi savaites persikėlė į Miežiškio seniūniją.

Kalbos, kad tėvai nori kuo greičiau persikelti iš tragedijos vietos, pasklido vos kelios dienos po nelaimės, tačiau vėliau kalbos apie tai nurimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad jau kelias savaites šeima nebegyvena toje vietoje, kurioje pradingo jų Rokutis, tv3.lt patvirtino Miežiškių seniūnijos seniūnas Albinas Jacevičius.

„Šeima persikėlė į Miežiškius iš kaimo prieš dvi savaites. Jiems buvo per sunku gyventi ten, kur įvyko tragedija. Natūralu, kai šeimos po nelaimių persikelia iš vietos, kuri siejasi su neigiamomis emocijomis.

Dabar jie gyvena dviejų kambarių bute, kurį jiems užleido ūkininkas. Šeima dirba, yra tvarkinga.

Name, prie kurio įvyko nelaimė, dar gyvena viena giminaitė, tačiau svarstoma netrukus ir ją perkelti iš tos vietos.

Rokučio tėvai lankosi kiekvieną savaitę pas psichologą, jiems teikiama visa reikalinga pagalba, kuri gali praversti tokioje situacijoje“, - kalbėjo seniūnas A.Jacevičius.

Jo teigimu, šiuo metu jokios paieškos nėra vykdomos, nes nebėra prasmės. „Viskas, kas galėjo būti padaryta, buvo atlikta savu laiku. Dabar yra tik tikimasi, kad, anksčiau ar vėliau, kūnelis išplauks“, - su nerimu kalbėjo pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų