REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengs dar vieną žingsnį atkrintamųjų varžybų link? Tai paaiškės penktadienį, kai žalgiriečiai svečiuose susitiks su turnyro autsaideriu Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

Ar Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengs dar vieną žingsnį atkrintamųjų varžybų link? Tai paaiškės penktadienį, kai žalgiriečiai svečiuose susitiks su turnyro autsaideriu Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šias ir dar ketverias 23-iojo turo rungtynes rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

13 pergalių iškovojęs kauniečiai užima 6 vietą, o 6 kartus laimėjęs „Anadolu Efes“, kuriam atstovauja buvę žalgiriečiai Brockas Motumas ir Vladimiras Štimacas, žengia paskutinis. Pirmojoje šių komandų tarpusavio akistatoje Kaune 91:83 triumfavo „Žalgiris“.

Kauniečiai pranašesni už rytdienos varžovus daugelyje statistikos kategorijų. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai labiausiai oponentus lenkia pagal tritaškių taiklumą – 41 proc. (2 vieta) ir 34,3 proc. (16 vieta), dvitaškių pataikymą – 54,8 proc. (3 vt.) ir 49,4 proc. (15 vt.). „Žalgiris“ akivaizdžiai pranoksta ir pagal rezultatyvius perdavimus – 19,5 (3 vt.) ir 15,0 (16).

REKLAMA
REKLAMA

Stambulo krepšininkai daug geriau už „Žalgirį“ kovoja dėl atšokusių kamuolių puldami – vid. 12,3 (3 vt.) ir 10,0 (7-8 vt.). Be to, „Anadolu Efes“ rečiau klysta – 11,4 ir 13,05. Kauniečiai klysta dažniausiai Eurolygoje.

Turkijos klube rezultatyviausiai rungtyniauja gynėjas iš JAV Erickas McCollumas. Jis pelno po 15,3 taško, tritaškius meta 43,6 proc. taiklumu. V. Štimacas sugriebia 6,7 kamuolio ir pagal šį rodiklį užima pirmąją vietą turnyre.

Nors Stambulo ekipa prastai žaidžia Eurolygoje, tačiau pastaruoju metu solidžiai rungtyniauja vietos fronte. Ergino Atamano auklėtiniai savaitgalį tapo Turkijos taurės varžybų čempionais. Jie finale 78:61 palaužė Bursos „Tofas“ krepšininkus. Beje, ketvirtfinalyje „Anadolu Efes“ netikėtai 83:80 nugalėjo Stambulo „Fenerbahce“ komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Anadolu Efes“ Turkijos pirmenybėse pakilo į 4 vietą (12 pergalių, 6 pralaimėjimai). Ši ekipa šalies čempionate dabar laimėjo 5 iš 6 rungtynių. Eurolygoje tarpusavyje „Žalgiris“ ir „Anadolu Efes“ grumsis 12 kartų. 7:4 pirmauja Lietuvos klubas. Beje, Stambule Kauno ekipa priešininkus įveikė ir praėjusį, ir užpraėjusį sezoną.

Transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 22 d.

18.45 val. CSKA – „Baskonia“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

19.30 val. „Fenerbahce“ – „Armani Olimpia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

20.55 val. „Olympiacos“ – „Valencia“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

23.00 val. „Fenerbahce“ – „Armani Olimpia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Vasario 23 d.

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

21.45 val. „Barcelona“ – „Real“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų